Selamat Datang!

Jom Subscribe You Tube Momma Sihat!

Siapa Momma Sihat? Kenali saya dengan lebih dekat..

Nota Dari Momma Reen:

Saya Pengedar sah Shaklee di Jawi, Pulau Pinang (SID: 881070). Saya boleh dihubungi melalui

SMS | Whatsapp : 012-4020841

Khidmat COD, pengeposan dan Self Pick-up disediakan. Terima Kasih


SET PILIHAN RAMAI

Redah ke Labor Room Demi Durian Crepe..

Redah ke Labor Room Demi Durian Crepe..

Cerita ini bukan satu rekaan. Ianya benar-benar terjadi pada tanggal 1/4/2016, dan berlaku kepada saya sendiri. Tak akan saya lupa kisah ini sampai bila-bila pun. Gara-gara Durian Crepe yang dikatakan terbaik dari ladang, saya yang tidak pernah mengidamkan Durian Crepe, tiba-tiba rasa teringin sangat nak merasa Durian Crepe tersebut. Redah ke Labor Room Demi DurianTeruskan Bacaan →

Selamat Datang Cinta : Pengalaman Pertama

Selamat Datang Cinta : Pengalaman Pertama

Buat rakan-rakan yang sekian lama menanti entri terbaru dari MommaSihat, Alhamdulillah.. Saya selamat melahirkan bayi ketiga ini pada 4 April 2016 dan kini sedang menghampiri penghujung tempoh berpantang. Teringin sangat saya kongsikan pengalaman pertama saya bersalin di Hospital Seberang Jaya, Pulau Pinang. Pengalaman Pertama Saya terus ditahan di wad 10 pada hari Jumaat (1/4/2016), setelahTeruskan Bacaan →

Bahayakah Keputihan Ketika Hamil?

Bahayakah Keputihan Ketika Hamil?

Wanita secara umumnya mengetahui apakah yang dipanggil keputihan. Namun, tidak ramai yang mengetahui bahawa masalah keputihan ini boleh juga dialami oleh wanita yang sedang hamil. Entri kali ini saya ingin kongsikan info mengenai punca keputihan ketika hamil dan yang paling penting, bahayakah keputihan ketika hamil? Keputihan ketika hamil, apakah puncanya? Jangkitan pada bahagian faraj agakTeruskan Bacaan →

ESP Ubah Gaya Hidup Suami

ESP Ubah Gaya Hidup Suami

Alhamdulillah.. Berkesempatan juga saya hari ini untuk bercerita lagi di ruang ini setelah ‘bercuti’ agak lama dari dunia blogging khususnya. Kisah ini adalah kisah nyata mengenai gaya hidup suami saya yang berubah menjadi lebih baik dan sihat yang bermula dengan segelas ESP. Tak percaya kan? ESP ubah gaya hidup suami saya. ESP Ubah Gaya HidupTeruskan Bacaan →

Oh.. Seksanya ‘Evening Sickness’!

Oh.. Seksanya ‘Evening Sickness’!

Lama betul saya tak menulis. Manakan tidak. Nak tengok handphone dan laptop pun menjadi satu alahan bagi saya. Rasa nak nangis tengok blog saya yang tidak ber’update’ setiap hari. Tapi apakan daya, saya memang tidak mampu nak melawan evening sickness saya ini.. Bagaimana Tangani Evening Sickness? Lain dari pengalaman terdahulu, kali ini saya mengalami loya-loyaTeruskan Bacaan →

Haid Tak Kunjung Tiba | Hamil atau Tidak?

Haid Tak Kunjung Tiba | Hamil atau Tidak?

Serabut tak bila haid tak datang-datang? Risau? Tak tahu sama ada nak gembira ke tidak sebab kita tak tahu betul ke tak apa yang difikirkan. Jangan bimbang.. Itu adalah perasaan yang normal dan ramai sebenarnya yang akan berfikiran begitu terutamanya mereka yang mengalami masalah haid tidak teratur. Jadi, bagaimana nak pastikan sama ada anda hamilTeruskan Bacaan →

Pendarahan Hidung | Apakah Puncanya?

Pendarahan Hidung | Apakah Puncanya?

” Mama, Hidung Akhtar berdarah lagi!” jerit Rafiq yang kedengaran sedikit panik. Saya berlari mendapatkan Akhtar yang tegak berdiri mendongak ke langit. Kelihatan darah mengalir perlahan-lahan keluar dari hidungnya. Bila hidung anak berdarah, apa yang perlu dilakukan? Yang penting, jangan panik! Jom baca sedikit info mengenai pendarahan hidung yang saya peroleh infonya daripada laman kesihatan.Teruskan Bacaan →

Pengalaman Indah Bersalin di Dewan Bersalin Muslimah

Pengalaman Indah Bersalin di Dewan Bersalin Muslimah

Kali ini entri saya lain daripada biasa. Ianya mengenai pengalaman saya sendiri yang bersalin dan disambut oleh doktor wanita yang menjadi impian saya sejak awal mengandung. Paling tak lupa, kedua-dua anak teruna saya selamat dilahirkan di Dewan Bersalin Muslimah, Permatang Pauh. Ingin saya kongsikan pengalaman indah bersalin di Dewan Bersalin Muslimah memandangkan semakin ramai yangTeruskan Bacaan →

Rahsia Ketinggian Generasi Jepun

Rahsia Ketinggian Generasi Jepun

Masih saya ingat keterujaan saya tatkala menonton drama bersiri Jepun di saluran TV ketika saya masih remaja. Drama bersiri Beach Boys, Office Girls, Beautiful Life, GTO (Great Teacher Onizuka), Hana Kimi dan beberapa lagi drama yang tidak mampu saya ingat namanya menjadi sajian mata saya ketika itu. Bukan saja kerana jalan ceritanya yang berbeza danTeruskan Bacaan →

Pengalaman Memulakan Bisnes Tanpa Modal

Pengalaman Memulakan Bisnes Tanpa Modal

Saya tenung mesej tersebut lama-lama. Kemudian berkira-kira sendiri. Sengaja dibuangkan pandangan ke luar tingkap sambil menyusukan Akhtar Iqbal. Hmm.. Alhamdulillah.. Anak yang kedua kali ni rezekinya melimpah ruah. Susu sentiasa cukup untuk dia. Saya pandang sejenak susunan Set Menyusu Optimum yang berada di sebelah tilam tempat saya menghabiskan masa berpantang. Terlintas pula mesej reply ArnieTeruskan Bacaan →

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.