Apa itu Nutrien?

Apa itu Nutrien?

Sejak saya terlibat dengan perniagaan Shaklee ini, saya sangat berminat untuk mengambil tahu perkara-perkara berkaitan kesihatan dan nutrien yang diperlukan dalam badan kita. Ramai orang yang anggap nutrien ini bersamaan dengan vitamin tetapi sebenarnya nutrien ini lebih dari hanya vitamin. Karbohidrat, Protein, Mineral, Fats (Lemak), Vitamin dan air adalah nutrien. Ianya adalah komponen makanan yang boleh diserap dan perlu untuk menyokong kesihatan yang baik.

Pola pemakanan mengikut kepentingan nutriennya dan jumlah yang perlu diambil setiap hari.

Pola pemakanan mengikut kepentingan nutriennya dan jumlah yang perlu diambil setiap hari.

Nutrien terbahagi kepada dua jenis iaitu Micronutrients dan Macronutrients. Micronutrients adalah nutrien yang tidak boleh mengubah menjadi tenaga secara sendiri seperti vitamin dan mineral. Manakala Macronutrients boleh mengubah kepada bentuk tenaga dengan sendirinya tetapi ianya hanya berlaku dengan bantuan Micronutrients yang mencukupi. Ini bermakna, Micronutrients dan Mocronutrients saling bergantungan antara satu sama lain.

Oleh itu, tubuh kita memerlukan makanan yang seimbang supaya tenaga yang diperlukan mencukupi untuk kita hadapi rutin harian setiap hari. Karbohidrat, Protein, Minerals, Vitamin dan Air adalah komponen yang penting bagi memastikan tubuh sihat dan kurang risiko menghidap sebarang penyakit. Apa pun, semuanya adalah dengan izin Allah. Kita sebagai hamba-Nya hanya perlu berusaha untuk memastikan tubuh kita sentiasa sihat supaya dapat melakukan lebih ibadah di muka bumi ini. Jika anda berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk Shaklee dan kelebihannya sebagai suplemen organik terbaik yang harus anda amalkan, jangan malu-malu untuk menghubungi saya.

MommaSihat.Net
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.