Atasi Luka dengan Zinc Complex

Atasi Luka dengan Zinc Complex

Tempoh hari saya ada kongsikan sedikit info di fanpage mengenai luka kemalangan saya yang berparut hingga kini gara-gara kurang pengetahuan asas mengenai gamat, ikan haruan dan Zinc Complex. Jika anda lihat luka di jari saya itu, sebenarnya luka yang asal tidaklah teruk sangat. Ianya hanya sedikit luka dengan kesan yang agak dalam akibat dari batu jalan yang termasuk ke situ.

Disebabkan waktu kemalangan itu, saya baru saja bertunang jadi saya agak runsing sekiranya jari yang dimasukkan cincin ni hilang serinya dengan cela di tangan tu. Maka dengan mendengar nasihat pakar-pakar tak bertauliah tu, saya pun sapukan minyak gamat di bahagian luka itu. Nah.. Akiat dari tindakbalas gamat ke atas sel yang menggalakkan pembinaan sel dengan lebih cepat, luka itu pulih dengan cepat tapi malangnya galakan pembinaan sel tersebut membuatkan kulit saya terlebih dari yang asal. Huhu..

Atasi Luka Dengan Zinc Cmoplex

Sebenarnya, parut yang hodoh tu boleh dihindarkan dengan minum air gamat tanpa perlu disapu terus ke atas luka tersebut. Biarkan luka terseut pulih dari dalam saja. Ataupun, anda juga boleh atasi luka tersebut dengan mengambil pati ikan haruan. Waktu berpantang dulu, suami saya belikan beberapa botol pati ikan haruan untuk membantu saya pulih sepenuhnya. Selain dari itu, jika anda mahu mengamalkan suplemen kerana tidak tahan loya dengan air gamat ataupun pati ikan haruan itu, anda boleh mengamalkan Zinc Complex yang berfungsi membantu anda melegakan luka dengan cepat tanpa parut yang ketara. Diseabkan itu, Set Berpantang Shaklee mengandungi Zinc Complex bagi membantu anda pulih dari luka bersalin dengan leih cepat dan mudah.

Oh ya.. Ini testimoni Pn Shima mengenai ibunya yang megnalami luka agak teruk.

 

By MommaSihat.Net,
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.