Bagaimana Memerahkan Aerola?

Dalam kedinginan malam, suatu SMS yang dikirimkan seseorang membuatkan pipi saya terasa panas. Agak bingung sebenarnya menerima suatu soalan pada tengah-tengah malam begini. Lama saya terdiam. Berkali-kali saya baca mesej berkenaan. Malu pun ada. Betul ke perempuan yang hantarkan mesej ni? Soalannya pendek namun agak speku.. ” Assalamualaikum Kak. Akak boleh share tak cara memerahkan aerola?”. Biar betul soalan ni? Dia tahu ke aerola tu ape? Serius tak bersedia pun nak menjawab. Lama juga fikiran saya melayang sehingga saya sendiri terfikir ayat terbaik untuk menjawab soalan tersebut. Bagaimana memerahkan aerola? Jawapannya tersedia di bawah.

bagaimana memerahkan aerola

(Gambar Hiasan)

Bagaimana memerahkan aerola?

Sebelum kita terus menjawab soalan tersebut, ingin juga saya kongsikan penyebab kepada kegelapan bahagian ‘misteri’ itu. Peningkatan umur, genetik, pigmentasi dan perubahan hormon turut mengundang kepada penyebab berubahnya warna aerola setiap wanita. Penyusuan bayi juga termasuk dalam faktor yang membantu perubahan ini. Namun, harus diingat bahawa ianya adalah normal untuk wanita mengalami perubahan kepada aerola. Tetapi, tidak semua wanita kini dapat menerimanya memandangkan wanita kini lebih advance dan obses dalam menjaga kecantikan demi suami tercinta.

Cara mencerahkan aerola

Ada pelbagai cara yang dikongsikan di internet yang saya dapati kebanyakannya ‘ngilu-ngilu’ belaka.. Huhu..

  • Ambil hirisan tomato dan digosokkan ke bahagian tersebut sekerap mungkin dan dibiarkan sehingga kering. Namun, cara begini agak melekit dan tidak selesa.
  • Ambil hirisan limau nipis dan digosokkan ke bahagian tersebut setiap pagi sebelum mandi. Oucchh..! Saya pasti anda juga terasa pedih dengan hanya membacanya sahaja.
  • Ambil beberapa helai daun sirih dan ditumbuk sehingga keluar airnya. Sapu air tersebut ke aerola anda setiap hari, sebaiknya sebelum tidur. (Tapi, nak ke suami tidur dengan kita berbau sirih ni? Huhu..)
  • Jalani pembedahan Chemical Peel bagi mencerahkan kembali aerola anda? Eeee… Ngerinya baca.. Selamat ke? Ianya berlaku di luar negara yang menawarkan suatu bahan kimia yang digunakan untuk menyingkirkan kegelapan tersebut
  • Jalani Permanent Makeup Surgery dengan melakukan tatoo.. Ini lagi lah ngeri! Tapi dijamin kemerahan sehingga mati. Huhu.. Wanita Islam takkan mengambil cara mudah sebegini.

Tapi tahukah anda, pemakanan suplemen juga boleh membantu mengembalikan kemerahan aerola anda itu? Di sinilah rahsia wanita bermula. Anda tidak akan rasai perubahan itu secara mendadak, namun ianya berlaku secara alami dan natural tanpa perlu melalui cara-cara yang memeritkan itu. Aerola, nipple atau puting susu anda itu akan menjadi lebih muda, cantik dan gebu dengan beberapa cadangan suplemen di bawah.

bagaimana memerahkan aerola2

(Gambar Hiasan)

Vivix : Bukan saja membantu untuk mendapatkan kulit yang lebih remaja dan melambatkan penuaan, malah cecair ala-ala Ribena pekat ini juga sangat membantu dalam mengurangkan pigmentasi pada wajah, kulit serta aerola anda. Maka, jangan terkejut jika berlaku perubahan warna di bahagian misteri itu yang membantu memudarkan kegelapan tersebut. Ianya juga membantu wanita menopause untuk menikmati hubungan suami isteri yang lebih meyakinkan dan tidak menyakitkan ketika bersama. –> Testimoni Vivix

Vitamin E : Terkejut bila dapat tahu ada testimoni yang mengatakan aerolanya kemerah-merahan setelah beberapa lama consume Vita E Complex. Bukan itu sahaja, kawasan aerolanya juga mengecil dan menjadi lebih ‘cute’ katanya. Perubahan ini boleh dilihat walaupun umur wanita yang mengamalkan Vita E Complex ini telah mencecah 45 tahun dan ke atas. Jadi, rajin-rajin lah amalkan Vita E Complex ye.. Bukan setakat memudarkan dan menghilangkan parut, rupanya boleh juga mencerahkan ‘bahagian-bahagian’ wanita yang lain. –> Testimoni Vita E Complex

Collagen Powder : Ok.. Collagen Powder ni memang tak payah lagi saya perkenalkan manfaatnya kepada kulit yang seakan menggebu setelah mengamalkannya. Bukan setakat kulit jadi lebih cerah dan ‘baru’, kulit juga terasa lebih lembap dan bergetah gitu.. Dan…. sesiapa yang mengamalkan Collagen Powder ini dan tak pernah tinggal sekali pun, anda akan perasan perubahan ke atas payudara anda. Semakin mantap serta gebu. Tak lupa juga, warna aerola juga didapati semakin cerah dan..? Kemerah-merahan… –> Testimoni Collagen Powder

Oh.. Apa jadi pada soalan tengah malam tadi? Saya menjemputnya baca blog ini keesokan paginya supaya mendapatkan lebih kefahaman dan penerangan yang lebih jelas. Terima kasih kepada adik tersebut kerana membuka ruang untuk saya kongsikan tips speku ini, hari ini. Semoga tips penjagaan aerola ini membantunya dan kawan-kawan semua. In shaa Allah..

** Rasa teruja nak membeli tapi malu nak bertanya lagi? Beli je online kat sini:

buy now2

** Promosi Vivix masih berlangsung sepanjang bulan ini (Julai 2015)

Momma Sihat

012-4020841

2 Response to Bagaimana Memerahkan Aerola?

  1. Tips yang bagus untuk diamalkan dan sememangnya berkesan!
    Noriza Rahman recently posted…Rahsia Jerawat Cepat Kering dan Parut Cepat Hilang!My Profile

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.