Category Archives: Blog

Pengalaman Memulakan Bisnes Tanpa Modal

Pengalaman Memulakan Bisnes Tanpa Modal

Saya tenung mesej tersebut lama-lama. Kemudian berkira-kira sendiri. Sengaja dibuangkan pandangan ke luar tingkap sambil menyusukan Akhtar Iqbal. Hmm.. Alhamdulillah.. Anak yang kedua kali ni rezekinya melimpah ruah. Susu sentiasa cukup untuk dia. Saya pandang sejenak susunan Set Menyusu Optimum yang berada di sebelah tilam tempat saya menghabiskan masa berpantang. Terlintas pula mesej reply ArnieTeruskan Bacaan →

Bagaimana Memerahkan Aerola?

Bagaimana Memerahkan Aerola?

Dalam kedinginan malam, suatu SMS yang dikirimkan seseorang membuatkan pipi saya terasa panas. Agak bingung sebenarnya menerima suatu soalan pada tengah-tengah malam begini. Lama saya terdiam. Berkali-kali saya baca mesej berkenaan. Malu pun ada. Betul ke perempuan yang hantarkan mesej ni? Soalannya pendek namun agak speku.. ” Assalamualaikum Kak. Akak boleh share tak cara memerahkanTeruskan Bacaan →

Promosi Julai 2015 | Fenomena Cantik!

Promosi Julai 2015 | Fenomena Cantik!

Perrggghh…! Vitamin cantik lagi bulan ni? Fenomena cantik di Hari Raya kah? Jangan tunggu Raya je Cik Kak. Makan lah dari sekarang untuk dapatkan wajah yang tak kusam, cantik dan bermaya dalam masa beberapa waktu sahaja. Nak tahu apa promosi Julai 2015 ini? Promosi Julai 2015 Mungkin dah ramai yang tak sabar kan? Ianya adalahTeruskan Bacaan →

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Ramai yang mahukan set berpantang yang bukan sahaja membantu mereka pulih dari sakit berpantang, malah membantu mereka untuk kurus dengan lebih cepat. Nak tahu bagaimana saya kurus dengan Set Berpantang Shaklee? Hari ini saya akan kongsikan tips kurus dengan set berpantang ini yang tak ramai yang tahu. Tips kurus dengan set berpantang Selain daripada mengamalkanTeruskan Bacaan →

Tips Makeup | Tampak Lebih Muda Secara Natural

Tips Makeup | Tampak Lebih Muda Secara Natural

Ehem.. Ehem.. Tips ini sangat menarik untuk saya kongsikan bersama kawan-kawan di luar sana sama ada yang gemar bersolek mahupun yang hanya sesekali bersolek seperti saya. Namun, ada masanya saya juga suka bersolek di rumah, bergantung kepada bila dan kenapa. Tips makeup ini sangat sesuai untuk mereka yang mahukan wajah lebih muda dan juga lebihTeruskan Bacaan →

Follow Momma Sihat di You Tube!

Follow Momma Sihat di You Tube!

Bagi mereka yang tidak gemar membaca dan mahukan info dalam bentuk video, in shaa Allah Momma Sihat tidak akan ketinggalan memberikan update terkini di You Tube, Instagram, Twitter, Facebook dan Linkedln. Saya harap pendekatan ini lebih mudah mendekatkan saya dengan kawan-kawan. Jadi, jangan lupa folllow Momma Sihat di You Tube! Bagaimana nak follow Momma SihatTeruskan Bacaan →

Hilangkan Parut Kemalangan dengan Berkesan

Hilangkan Parut Kemalangan dengan Berkesan

Berminat saya kongsikan pengalaman saya sendiri menghadapi saat ngeri terseret dari motor sejauh beberapa meter akibat jubah tersangkut dalam tayar motor. Huhu… Tak dapat saya lupakan tragedi itu. Namun, saya bertuah kerana kejadian itu tidak sedikit pun mengusik aurat saya. Pelik bukan? Itu lah pentingnya memakai spaghetti strap dan seluar jeans di dalam jubah. Hehe..Teruskan Bacaan →

Perlukah Saya Amalkan Suplemen?

Perlukah Saya Amalkan Suplemen?

Salam ceria semua! Semoga tips kesihatan dan ilmu megnenai suplemen yang saya kongsikan selama ini membantu anda sekeluarga menjalankan kehidupan yang lebih baik. Saya terpanggil untuk menulis entri kali ini dengan soalan cepumas, “ Perlukah saya amalkan suplemen? Saya dah sihat.” Perlukah saya amalkan suplemen? Ya.. Perlukah anda? Untuk menjawab soalan ini, saya ingin utarakanTeruskan Bacaan →

Testimoni | NutriWhite Makeup Remover

Testimoni | NutriWhite Makeup Remover

Tak ramai yang tahu bahawa Shaklee turut mempunyai rangkaian produk kecantikan. Ada dua jenis brand sebenarnya iaitu NutriWhite dan Enfuselle. NutriWhite adalah produk kecantikan yang sesuai untuk dipakai oleh penduduk di Asia manakala Enfuselle pula lebih cenderung mempunyai dua kategori iaitu Normal-To-Oily Skin dan Normal-To-Dry-Skin. Testimoni NutriWhite Makeup Remover (testimoni sendiri) Kelebihan NutriWhite Makeup RemoverTeruskan Bacaan →

Suplemen Rawat Bibir Hitam

Suplemen Rawat Bibir Hitam

Saya mempunyai masalah bibir hitam setelah memasuki alam universiti. Dahulunya, saya penggemar lipstick dan jarang sekali mencucinya dengan baik. Akibatnya, bibir saya menjadi kehitaman dan sukar untuk dipulihkan. Maka, suplemen rawat bibir hitam adalah antara keyword yang saya gemari kerana pada waktu itu, masih belum ada yang mendedahkan cara atasi bibir yang kehitaman dengan suplemen.Teruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.