Category Archives: Diet

ESP Ubah Gaya Hidup Suami

ESP Ubah Gaya Hidup Suami

Alhamdulillah.. Berkesempatan juga saya hari ini untuk bercerita lagi di ruang ini setelah ‘bercuti’ agak lama dari dunia blogging khususnya. Kisah ini adalah kisah nyata mengenai gaya hidup suami saya yang berubah menjadi lebih baik dan sihat yang bermula dengan segelas ESP. Tak percaya kan? ESP ubah gaya hidup suami saya. ESP Ubah Gaya HidupTeruskan Bacaan →

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Ramai yang mahukan set berpantang yang bukan sahaja membantu mereka pulih dari sakit berpantang, malah membantu mereka untuk kurus dengan lebih cepat. Nak tahu bagaimana saya kurus dengan Set Berpantang Shaklee? Hari ini saya akan kongsikan tips kurus dengan set berpantang ini yang tak ramai yang tahu. Tips kurus dengan set berpantang Selain daripada mengamalkanTeruskan Bacaan →

Tips Bakar Kalori Dua Kali Ganda

Tips Bakar Kalori Dua Kali Ganda

Entri ini adalah hasil daripada hasil perkongsian suami saya sendiri yang kini aktif bermain di gym setiap hari. Umum sedia tahu dengan ke’serius’an suami saya untuk menguruskan badannya. Alhamdulilah.. Beliau berjaya menurunkan berat badan sekaligus membentuk tubuhnya menjadi lebih berotot. Jadi hari ini, saya kongsikan tips bakar kalori dua kali ganda bagi mempercepatkan pembakaran kaloriTeruskan Bacaan →

Tips Cepat Membakar Lemak di Badan

Tips Cepat Membakar Lemak di Badan

Lemak yang berlebihan di badan bukan saja boleh mencipta kekurangan paras fizikal malah cenderung menyebabkan penyakit jika tidak dikawal. Masa yang diperlukan untuk membakar lemak adalah berbeza mengikut individu. Semakin tebal lemak di badan, semakin lama masa yang perlu anda ambil untuk menyingkirkannya. Jadi hari ini, entri ini akan kongsikan tips cepat membakar lemak diTeruskan Bacaan →

Makanan segera punca obesiti kanak-kanak

Makanan segera punca obesiti kanak-kanak

Cuba tengok gambar bayi di atas. Comel kan? Tapi kecomelan ini hanya kelihatan ketika bayi masih kecil. Bila usianya meningkat nanti, dapatkah dibayangkan kesan obesiti ini kepada kehidupan hariannya? Bagaimana dengan persekitaran kanak-kanak obesiti ini nanti? Bagaimana pula dengan hubungannya dengan kawan-kawan nanti. Hmmm… Menarik kan? Tahukah anda, kanak-kanak obesity cenderung untuk membunuh diri? CubaTeruskan Bacaan →

Selamat Tinggal Makanan Kegemaran!

Selamat Tinggal Makanan Kegemaran!

Siapa pernah melalui zaman persekolahan yang sangat ‘famous’ dengan buku biodata setiap kali di hujung tahun persekolahan? Dalam buku biodata tersebut akan ditulis nama, nama panggilan, alamat, cita-cita, munuman kegemaran, makanan kegemaran dan sebarang komen yang ditinggalkan buat pemilik buku biodata tersebut. Siapa ingat lagi? Haa.. Kalau dulu, hampir sehelai mukasurat itu dipenuhi dengan senaraiTeruskan Bacaan →

Senaman Mudah Bakar Kalori

Senaman Mudah Bakar Kalori

Entri ini memang sangat mengujakan saya untuk dikongsikan bersama kawan-kawan. Sejak akhir-akhir ini, saya sangat berminat dengan apa-apa yang berkaitan senaman dan diet yang betul terutamanya senaman mudah bakar kalori yang tidak memerlukan banyak masa. Sebelum ini, saya hanya hentam keromo saja. Saya juga tidak pernah peduli apa yang dimakan, diminum dan dilakukan tanpa mengambilTeruskan Bacaan →

Kisah Benar: Perut Buncit Kini Kempis

Kisah Benar: Perut Buncit Kini Kempis

Entri kali ini khusus buat mereka yang mengalami masalah perut buncit dan sukar untuk mendapatkan semula perut yang kempis, cantik dan seksi. Sesuai dengan status ibu beranak dua ini, saya juga tidak lari daripada masalah ini. Jadi, entri ini diharap dapat membantu kawan-kawan untuk sama-sama amalkan bersama saya bagi memperoleh bentuk tubuh yang lebih memikatTeruskan Bacaan →

Formula Kurus -Turun 5Kg Walaupun Makan Banyak?

Formula Kurus -Turun 5Kg Walaupun Makan Banyak?

Alhamdulillah.. Berkesempatan juga saya kongsikan perkembangan saya dan program penurunan berat badan yang saya ceritakan tempoh hari. Terbaru, saya dan Mama saya ke Taman Rekreasi, Parit Buntar pada Ahad lepas untuk aktiviti riadah yang jarang sekali saya lakukan sebelum ini. Alhamdulillah berkat kesedaran yang Allah Taala berikan kepada saya, saya mula menghargai kesihatan dan kemudahanTeruskan Bacaan →

Sarapan Sihat dan Mudah

Sarapan Sihat dan Mudah

Sarapan sihat dan mudah – Dah sarapan ke pagi ini? Tak pernah lagi saya cuba Roti Titab ni. Ada sesiapa dah cuba? Jom kita sama-sama cuba resepi menarik ni yang saya perolehi daripada KongsiResepi.Com. Sarapan Sihat dan Mudah : Roti Titab Bahan-bahan Roti bata yang dipotong (jadi lebih tebal dari roti sandwich biasa) 1 biji telurTeruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.