Category Archives: Kehamilan

Cara Berpuasa Bagi Ibu Hamil

Cara Berpuasa Bagi Ibu Hamil

Cara Berpuasa Bagi Ibu Hamil Pengalaman hamil di hujung Ramadhan berlaku kepada saya ketika mengandungkan anak sulung saya, Rafiq. Kebetulan waktu itu saya kurang sihat dan baru saja sembuh dari demam. Tapi, entah kenapa hidung saya tidak boleh tercium bau yang kurang menyenangkan. Rasa seperti nak muntah. Saya tahu, waktu itu saya masih belum didatangiTeruskan Bacaan →

Kitaran Haid dan Tempoh Subur

Kitaran Haid dan Tempoh Subur

Kitaran Haid dan Tempoh Subur Ramai yang ambil mudah soal kitaran haid dan jangan terkejut jika saya katakan ada yang tidak pernah langsung mencatat tarikh haid setiap kali datang bulan. Ada juga yang tidak faham pun bila saya tanyakan, “ Berapa hari kitaran haid awak?” Jawapan yang pernah saya dengar ialah 5, 6 dan 7Teruskan Bacaan →

Makanan Tinggi Kalsium

Makanan Tinggi Kalsium

Makanan TInggi Kalsium Tahukah anda senarai makanan yang tinggi KALSIUM? Info ini saya peroleh daripada buku Vitamins & Herbal Digest yang dikarang oleh Dr. Kumar Pati. Antara makanan yang kaya dengan Kalsium ialah: Skimmed milk powder / susu tepung Keju Sardin Tofu Tempe Susu Yogurt asli Kacang Peanut Kubis Whole-meal bread (roti) Telur Ikan (kebanyakannyaTeruskan Bacaan →

Hamil Setelah Berurut atau kerana E-Book Mudah Hamil?

Hamil Setelah Berurut atau kerana E-Book Mudah Hamil?

Hamil Setelah Berurut atau kerana E-Book Mudah Hamil? Saya bersimpati dengan rakan-rakan di luar sana yang masih belum dikurniakan cahayamata walau telah lama berkahwin. Saya sangat faham perasaan itu dan dapat merasakan apa yang mereka dan pasangan lalui waktu ini. Apa pun, doa saya untuk mereka ialah jangan putus berusaha, jangan putus berdoa dan janganTeruskan Bacaan →

Persediaan Sebelum Bersalin

Persediaan Sebelum Bersalin

Persediaan sebelum bersalin Entri kali ini saya nak kongsikan sedikit tips untuk kawan-kawan yang bakal melahirkan anak khususnya. Sebenarnya entri ini dah saya kupas di blog lama saya, MommaSihat.Com tapi bagi mereka yang baru mengenali MommaSihat.Net, saya ceritakan lagi tips ini untuk dikongsikan bersama. Alhamdulillah.. Saya sudahpun berpengalaman sebanyak 2 kali melahirkan anak. Percaya atauTeruskan Bacaan →

Set Ibu Mengandung Shaklee

Set Ibu Mengandung Shaklee

Set Ibu Mengandung Shaklee Haih.. Untung ibu-ibu sekarang. Apa saja informasi terkini boleh diperoleh daripada Internet. Kalau nak tahu petua atau tips untuk apa saja persoalan yang terlintas di minda, semuanya terletak pada ‘jari’. Bak kata orang, ‘google’ je kat Internet mesti boleh jumpa jawapannya. Kalau dulu, tiada cara lain melainkan bertanya kepada ibu-bapa atauTeruskan Bacaan →

Ibu Hamil | Hati-hati Dengan Makanan Laut

Ibu hamil, hati-hati ketika makan ikan dari air laut ya. Pernah dengar tak pesanan sebegini? Hati-hati dengan makanan-makanan laut ketika mengandung di awal-awal bulan kerana risaukan makanan-makanan laut ini terdedah kepada pencemaran air laut. Saya tidak tahu sejauh manakah betulnya kenyataan ini, tapi info yang bakal saya kongsikan ini mungkin dapat membantu anda untuk memilihTeruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.