Category Archives: Set Kesihatan

GBS Tidak Halang Kelahiran Secara Normal

GBS Tidak Halang Kelahiran Secara Normal

Pertama kali saya mendengar perkataan GBS ini adalah ketika saya hamilkan anak ketiga saya yang ke-26 minggu. Saya hanya tahu mengenai makna dan kesannya ke atas saya dan bayi yang dikandung itu, hanya setelah saya Google pengertiannya. Agak mengejutkan kerana kesan GBS ini agak membahayakan nyawa bayi yang bakal dilahirkan. Panik dan gentar sejujurnya waktuTeruskan Bacaan →

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Ramai yang mahukan set berpantang yang bukan sahaja membantu mereka pulih dari sakit berpantang, malah membantu mereka untuk kurus dengan lebih cepat. Nak tahu bagaimana saya kurus dengan Set Berpantang Shaklee? Hari ini saya akan kongsikan tips kurus dengan set berpantang ini yang tak ramai yang tahu. Tips kurus dengan set berpantang Selain daripada mengamalkanTeruskan Bacaan →

Sakit Sendi Tulang : Bahaya Tersalah Suplemen

Sakit Sendi Tulang : Bahaya Tersalah Suplemen

Ramai yang akur dan mula tertarik dengan rawatan alternatif menggunakan suplemen organik dan makanan sunnah sejak akhir-akhir ini bagi mengelakkan diri dari terkena penyakit. Bukan satu jaminan sebenarnya bahawa semua suplemen dapat memberikan 100% perlindungan dari penyakit. Namun, dengan mengamalkan suplemen sebagai makanan tambahan harian, seseorang itu dapat meningkatkan imun dengan lebih baik dan kesihatanTeruskan Bacaan →

Testimoni | Bacaan Kencing Manis Turun

Testimoni | Bacaan Kencing Manis Turun

Testimoni Bacaan kencing manis turun Siapa yang tak kenal ESP di sini? Sila angkat tangan. Hehe.. Bagi kawan-kawan MommaSihat.Com ni, ESP bukan lah satu nama luar biasa. Ianya sangat dikenali dan sering mendapat sambutan sepanjang masa. Setiap hari ada saja pesanan untuk ESP dan tak kurang juga yang bertanya. Saya tertarik untuk kongsikan dengan andaTeruskan Bacaan →

Cara Berpuasa Bagi Ibu Hamil

Cara Berpuasa Bagi Ibu Hamil

Cara Berpuasa Bagi Ibu Hamil Pengalaman hamil di hujung Ramadhan berlaku kepada saya ketika mengandungkan anak sulung saya, Rafiq. Kebetulan waktu itu saya kurang sihat dan baru saja sembuh dari demam. Tapi, entah kenapa hidung saya tidak boleh tercium bau yang kurang menyenangkan. Rasa seperti nak muntah. Saya tahu, waktu itu saya masih belum didatangiTeruskan Bacaan →

Tips Pekatkan Susu Badan

Tips Pekatkan Susu Badan

Tips Pekatkan Susu Badan Saya rasa ramai juga ibu-ibu yang mengalami masalah susu terlampau cair kan? Saya mengalami masalah yang sama ketika menyusukan anak sulung saya, Rafiq. Ini cerita saya: Masih segar di ingatan saya, pada hari pertama saya kembali berkerja selepas cuti berpantang, hati rasa gembira sekali dengan ‘hasil perahan’ waktu itu. Dengan hanyaTeruskan Bacaan →

Set Kecantikan Shaklee Basic

Set Kecantikan Shaklee Basic

Set Kecantikan Shaklee Basic Salam semua. Entri kali ini ialah mengenai Set Kecantikan Asas yang memang popular di kalangan penggemar Shaklee iaitu B-Complex, Vita-C 500mg dan juga Vita-E. Gabungan ketiga-tiga suplemen yang hebat ini membantu pengguna mendapatkan wajah yang lebih bersih dan bebas parut bekas jerawat yang memenuhi wajah sejak sekian lama. Apakah manfaat suplemen-suplemenTeruskan Bacaan →

Alfalfa | Khasiatnya

Alfalfa | Khasiatnya

Alfalfa | Khasiatnya Alfalfa merupakan raja segala tumbuhan dan raja segala herba. Ia mempunyai sitem akar yang panjang, iaitu sedalam 20 – 30 kaki ke dalam tanah. Selain kaya dengan klorofil, ia juga merupakan makanan paling lengkap kerana mempunyai 15 mineral, 10 vitamin, 8 enzim dan juga fiber. Ia juga kaya dengan mikronutrien yang membantu sistemTeruskan Bacaan →

Pemakanan Semasa Pantang Bersalin

Pemakanan Semasa Pantang Bersalin

Pemakanan semasa pantang bersalin, apakah yang dibolehkan dan yang tidak dibolehkan? Kalau dulu-dulu, orang Melayu Tradisional hanya mengamalkan sedikit nasi panas, ikan masin dan lada hitam sebagai makanan berpantang bagi ibu-ibu yang baru selesai bersalin. Air suam pula hanya dibenarkan aras ke-2 jari telunjuk sahaja sekali minum. Disebabkan kekurangan khasiat itu lah, ibu-ibu pada waktuTeruskan Bacaan →

Set IQ & Smart Brain

Set IQ & Smart Brain

Set IQ & Smart Brain Salam ceria semua. Khas buat pelajar-pelajar yang sedang menuntut sama ada di sekolah, kolej dan IPT yang lain, sila dapatkan Set IQ & Smart Brain ini dari MommaSihat.Net untuk membantu anda tingkatkan fokus ketika di dalam kelas serta menajamkan ingatan. Apa yang ada dalam set ini? Omega Guard : salurkanTeruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.