Category Archives: Set Kesihatan

Set Sakit Sendi Bajet

Set Sakit Sendi Bajet

Set Sakit Sendi Bajet Set ini memang sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sakit sendi yang tidak kritikal. Maksud kritikal di sini, ianya tidaklah sakit yang keterlaluan sehingga anda tidak mampu berjalan lagi. Set Sakit Sendi Bajet ini sesuai untuk mereka yang mahukan alternatif kepada Advanced Joint Health Tablet yang dirumus khas untuk pesakit sendiTeruskan Bacaan →

Tips Atasi Susu Merudum Ketika Haid

Tips Atasi Susu Merudum Ketika Haid

Tips atasi susu merudum ketika haid   Saya mengalami masalah susu merudum setiap kali haid. Dulu saya tak tahu tangani masalah ni dan selalu berada dalam tekanan bila tengok jumlah susu yang diperah ‘jatuh merudum’. Jadi, saya nak kongsikan sedikit tips untuk ibu-ibu baru yang mahu menyusukan anak secara eksklusif. minum lebih banyak air putihTeruskan Bacaan →

CAESAREAN | Set Berpantang yang Sesuai

CAESAREAN | Set Berpantang yang Sesuai

Bersalin secara pembedahan atau lebih dikenali sebagai Caesarean ini biasanya mengalami kesukaran untuk mencari set bersalin yang sesuai kerana keadaan luka di perut yang sebenarnya lebih teruk berbanding dengan bersalin secara normal. Ramai yang bertanya apakah set berpantang yang sesuai dan adakah Set Berpantang sahaja cukup untuk golongan ini? Kelahiran normal ataupun melalui pembedahan boleh mengamalkan Set BerpantangTeruskan Bacaan →

Set Kencing Manis

Set Kencing Manis

Set Kencing Manis Saya tertarik untuk kongsikan dengan anda suatu testimoni dari Puan M yang mengaku memberikan ESP, B-Complex dan juga Zinc Complex untuk ibunya yang tiba-tiba saja mendapat bacaan kencing manis setinggi 15++mmol/l. Sebelum ini, purata bacaannya ialah dalam kadar 8mmol/l ke 10mmol/l. Namun pada Februari lepas ianya naik secara mendadak ke bacaan 15mmol/l. Alhamdulillah, dengan pemakanan gabungan ketiga-tiga suplemenTeruskan Bacaan →

Set Ibu Menyusu

Set Ibu Menyusu

Hari ini saya berminat nak kongsikan sedikit ilmu mengenai tips memperbanyakkan susu terutamanya di kalangan ibu-ibu baru. Saya terpegun dengan seorang kawan saya, Puan Tuty (pemilik blog MyChibiBox) yang baru sahaja bersalin Jumaat lepas. Sehingga sekarang, susu yang dipam masih berwarna kekuningan dan pekat yang kita panggil Kolestrum. Seeloknya, sebaik sahaja bersalin bayi perlu disusuiTeruskan Bacaan →

FAQ Mengenai Set Smart Brain

FAQ Mengenai Set Smart Brain

FAQ Mengenai Set Smart Brain: Q1) Anak saya berusia setahun lebih, perlukah diambil kesemua suplemen dalam set tersebut? A1: Tak perlu semua. Meal Shake sahaja sudah mencukupi untuk tingkatkan sistem imun anak dan menaikkan selera makan mereka. Tetapi, kami juga menyarankan pengambilan Omega Guard untuk membantu si kecil lebih mudah diajar dan fokus dalam sesuatuTeruskan Bacaan →

Set Sakit Sendi Akibat Gout

Set Sakit Sendi Akibat Gout

Set Sakit Sendi akibat Gout Saya pernah berhadapan dengan seorang pesakit sendi yang sangat kronik. Beliau bakal dibedah dan itu sangat menakutkannya. Beliau mengubungi saya untuk mendapatkan alternatif yang mungkin membantunya melegakan sakit sementara menunggu tarikh pembedahan itu berlangsung kerana memang dah tak tahan menanggung sakit. Secara jujrunya, saya berdepan dengan masalah yang besar keranaTeruskan Bacaan →

Set Breakfast On The Go

Set Breakfast On The Go

Set Breakfast On The GO Alhamdulillah.. Ramai pula yang berkenan dengan Set Breakfast On The Go ni gara-gara testimoni terbuka saya mengenai pengalaman selama 3 hari 2 malam di hospital baru-baru ini. Saya dimasukkan ke hospital setelah mengalami sakit perut di bahagian appendix dan doktor sangkakan ada kaitan dengan appendix. Hampir-hampir juga dibedah tapi Alhamdulillah,Teruskan Bacaan →

Body Firm Set Shaklee Exclusive

Body Firm Set Shaklee Exclusive

Body Firm Set Shaklee Exclusive Set ini sebenarnya dimasukkan dalam Pakej Pengantin Exclusive yang membantu bakal-bakal pengantin membuat persediaan yang rapi dan menyeluruh termasuklah memastikan bentuk fizikal mereka lebih menarik lagi. Namun Alhamdulillah.. Sambutan yang menggalakkan juga diperoleh daripada mereka yang bukan hanya bakal-bakal pengantin tetapi juga golongan professional dan suri rumah yang mempunyai kekanganTeruskan Bacaan →

Elegant Beauty Set

Elegant Beauty Set

Elegant Beauty Set Sebut pasal cantik, siapa la yang tak nak kelihatan cantik kan? Selain dari berbudi pekerti, faktor lain yang menjadi tarikan sudah semestinya kecantikan lahiriah. Bagi yang sudah berkahwin dan sudah beranak-pinak, sudah pasti kadang-kala perasaan kita akan sedikit tercabar kalau En Suami ‘ter’pandangkan perempuan cantik yang lain kan? Secara jujurnya, kalau suamiTeruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.