Category Archives: Tips Kesihatan

ESP Ubah Gaya Hidup Suami

ESP Ubah Gaya Hidup Suami

Alhamdulillah.. Berkesempatan juga saya hari ini untuk bercerita lagi di ruang ini setelah ‘bercuti’ agak lama dari dunia blogging khususnya. Kisah ini adalah kisah nyata mengenai gaya hidup suami saya yang berubah menjadi lebih baik dan sihat yang bermula dengan segelas ESP. Tak percaya kan? ESP ubah gaya hidup suami saya. ESP Ubah Gaya HidupTeruskan Bacaan →

Oh.. Seksanya ‘Evening Sickness’!

Oh.. Seksanya ‘Evening Sickness’!

Lama betul saya tak menulis. Manakan tidak. Nak tengok handphone dan laptop pun menjadi satu alahan bagi saya. Rasa nak nangis tengok blog saya yang tidak ber’update’ setiap hari. Tapi apakan daya, saya memang tidak mampu nak melawan evening sickness saya ini.. Bagaimana Tangani Evening Sickness? Lain dari pengalaman terdahulu, kali ini saya mengalami loya-loyaTeruskan Bacaan →

Pendarahan Hidung | Apakah Puncanya?

Pendarahan Hidung | Apakah Puncanya?

” Mama, Hidung Akhtar berdarah lagi!” jerit Rafiq yang kedengaran sedikit panik. Saya berlari mendapatkan Akhtar yang tegak berdiri mendongak ke langit. Kelihatan darah mengalir perlahan-lahan keluar dari hidungnya. Bila hidung anak berdarah, apa yang perlu dilakukan? Yang penting, jangan panik! Jom baca sedikit info mengenai pendarahan hidung yang saya peroleh infonya daripada laman kesihatan.Teruskan Bacaan →

Pengalaman Indah Bersalin di Dewan Bersalin Muslimah

Pengalaman Indah Bersalin di Dewan Bersalin Muslimah

Kali ini entri saya lain daripada biasa. Ianya mengenai pengalaman saya sendiri yang bersalin dan disambut oleh doktor wanita yang menjadi impian saya sejak awal mengandung. Paling tak lupa, kedua-dua anak teruna saya selamat dilahirkan di Dewan Bersalin Muslimah, Permatang Pauh. Ingin saya kongsikan pengalaman indah bersalin di Dewan Bersalin Muslimah memandangkan semakin ramai yangTeruskan Bacaan →

Rahsia Ketinggian Generasi Jepun

Rahsia Ketinggian Generasi Jepun

Masih saya ingat keterujaan saya tatkala menonton drama bersiri Jepun di saluran TV ketika saya masih remaja. Drama bersiri Beach Boys, Office Girls, Beautiful Life, GTO (Great Teacher Onizuka), Hana Kimi dan beberapa lagi drama yang tidak mampu saya ingat namanya menjadi sajian mata saya ketika itu. Bukan saja kerana jalan ceritanya yang berbeza danTeruskan Bacaan →

Bagaimana Memerahkan Aerola?

Bagaimana Memerahkan Aerola?

Dalam kedinginan malam, suatu SMS yang dikirimkan seseorang membuatkan pipi saya terasa panas. Agak bingung sebenarnya menerima suatu soalan pada tengah-tengah malam begini. Lama saya terdiam. Berkali-kali saya baca mesej berkenaan. Malu pun ada. Betul ke perempuan yang hantarkan mesej ni? Soalannya pendek namun agak speku.. ” Assalamualaikum Kak. Akak boleh share tak cara memerahkanTeruskan Bacaan →

Teknik Berbengkung Dengan Betul

Teknik Berbengkung Dengan Betul

Tahukah anda, teknik berbengkung dengan betul ini sebenarnya boleh membantu mengecilkan semula pinggul yang terbuka selepas bersalin? Dengan cara yang betul, tidak mustahil untuk anda peroleh tubuh yang ramping sebaik saja berpantang. Teknik berbengkung yang betul serta amalan pemakanan yang dijaga mampu mencantikkan anda kembali. Teknik berbengkung dengan betul Tips ini saya kongsikan setelah merasaiTeruskan Bacaan →

Akibat Tidak Cukup Berpantang

Akibat Tidak Cukup Berpantang

Tidak lama dahulu, saya pernah menghadiri majlis cukur jambul bayi seorang kenalan yang tidak begitu rapat. Agak terkejut melihatkan beliau begitu selamba melanggar pantang. Contohnya, dalam keadaan beliau belum pun sampai 28 hari berpantang, saya lihat beliau menghala tubuhnya ke arah kipas angin tanpa memakai sweater atau baju tebal. Saya lihat kakinya juga terdedah tanpaTeruskan Bacaan →

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Tips Kurus dengan Set Berpantang

Ramai yang mahukan set berpantang yang bukan sahaja membantu mereka pulih dari sakit berpantang, malah membantu mereka untuk kurus dengan lebih cepat. Nak tahu bagaimana saya kurus dengan Set Berpantang Shaklee? Hari ini saya akan kongsikan tips kurus dengan set berpantang ini yang tak ramai yang tahu. Tips kurus dengan set berpantang Selain daripada mengamalkanTeruskan Bacaan →

Tips Makeup | Tampak Lebih Muda Secara Natural

Tips Makeup | Tampak Lebih Muda Secara Natural

Ehem.. Ehem.. Tips ini sangat menarik untuk saya kongsikan bersama kawan-kawan di luar sana sama ada yang gemar bersolek mahupun yang hanya sesekali bersolek seperti saya. Namun, ada masanya saya juga suka bersolek di rumah, bergantung kepada bila dan kenapa. Tips makeup ini sangat sesuai untuk mereka yang mahukan wajah lebih muda dan juga lebihTeruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.