Category Archives: Tips Kesihatan

Follow Momma Sihat di You Tube!

Follow Momma Sihat di You Tube!

Bagi mereka yang tidak gemar membaca dan mahukan info dalam bentuk video, in shaa Allah Momma Sihat tidak akan ketinggalan memberikan update terkini di You Tube, Instagram, Twitter, Facebook dan Linkedln. Saya harap pendekatan ini lebih mudah mendekatkan saya dengan kawan-kawan. Jadi, jangan lupa folllow Momma Sihat di You Tube! Bagaimana nak follow Momma SihatTeruskan Bacaan →

Hilangkan Parut Kemalangan dengan Berkesan

Hilangkan Parut Kemalangan dengan Berkesan

Berminat saya kongsikan pengalaman saya sendiri menghadapi saat ngeri terseret dari motor sejauh beberapa meter akibat jubah tersangkut dalam tayar motor. Huhu… Tak dapat saya lupakan tragedi itu. Namun, saya bertuah kerana kejadian itu tidak sedikit pun mengusik aurat saya. Pelik bukan? Itu lah pentingnya memakai spaghetti strap dan seluar jeans di dalam jubah. Hehe..Teruskan Bacaan →

Perlukah Saya Amalkan Suplemen?

Perlukah Saya Amalkan Suplemen?

Salam ceria semua! Semoga tips kesihatan dan ilmu megnenai suplemen yang saya kongsikan selama ini membantu anda sekeluarga menjalankan kehidupan yang lebih baik. Saya terpanggil untuk menulis entri kali ini dengan soalan cepumas, “ Perlukah saya amalkan suplemen? Saya dah sihat.” Perlukah saya amalkan suplemen? Ya.. Perlukah anda? Untuk menjawab soalan ini, saya ingin utarakanTeruskan Bacaan →

Testimoni | NutriWhite Makeup Remover

Testimoni | NutriWhite Makeup Remover

Tak ramai yang tahu bahawa Shaklee turut mempunyai rangkaian produk kecantikan. Ada dua jenis brand sebenarnya iaitu NutriWhite dan Enfuselle. NutriWhite adalah produk kecantikan yang sesuai untuk dipakai oleh penduduk di Asia manakala Enfuselle pula lebih cenderung mempunyai dua kategori iaitu Normal-To-Oily Skin dan Normal-To-Dry-Skin. Testimoni NutriWhite Makeup Remover (testimoni sendiri) Kelebihan NutriWhite Makeup RemoverTeruskan Bacaan →

Suplemen Rawat Bibir Hitam

Suplemen Rawat Bibir Hitam

Saya mempunyai masalah bibir hitam setelah memasuki alam universiti. Dahulunya, saya penggemar lipstick dan jarang sekali mencucinya dengan baik. Akibatnya, bibir saya menjadi kehitaman dan sukar untuk dipulihkan. Maka, suplemen rawat bibir hitam adalah antara keyword yang saya gemari kerana pada waktu itu, masih belum ada yang mendedahkan cara atasi bibir yang kehitaman dengan suplemen.Teruskan Bacaan →

Tips Penyimpanan Susu Badan

Tips Penyimpanan Susu Badan

Tips penyimpanan susu badan ini boleh diamalkan oleh ibu-ibu baru yang memerlukan info lebih terperinci mengenai cara menyimpan stok susu perahan. Tips penyimpanan susu badan Sebelum itu, anda harus tahu perkakasan yang perlu ada untuk menyimpan susu badan. Tahukah anda, untuk menyimpan susu badan anda harus pilih bekas yang disterilkan dan bertutup dengan rapat? Gelas atau plastik keras adalahTeruskan Bacaan →

Tips Bakar Kalori Dua Kali Ganda

Tips Bakar Kalori Dua Kali Ganda

Entri ini adalah hasil daripada hasil perkongsian suami saya sendiri yang kini aktif bermain di gym setiap hari. Umum sedia tahu dengan ke’serius’an suami saya untuk menguruskan badannya. Alhamdulilah.. Beliau berjaya menurunkan berat badan sekaligus membentuk tubuhnya menjadi lebih berotot. Jadi hari ini, saya kongsikan tips bakar kalori dua kali ganda bagi mempercepatkan pembakaran kaloriTeruskan Bacaan →

Bengkak Susu | Jangan Minum ESP!

Bengkak Susu | Jangan Minum ESP!

Jika anda tidak mempunyai sebarang masalah penyusuan yang dengan erti kata lain susu sangat mencukupi untuk si kecil anda, maka jangan cuba-cuba untuk mengambil ESP. Ini pesan kawan saya yang sedang dalam tempoh berpantang sekarang. Beliau baru sahaja beberapa hari bersalin dan Alhamdulillah, Allah berikan kelebihan kepada si kecil yang sentiasa mendapat susu yang mencukupi.Teruskan Bacaan →

Cara Atasi Gegata atau Sopak Garam

Cara Atasi Gegata atau Sopak Garam

Ingat tak janji saya semalam? Saya ada nyatakan hasrat untuk kongsikan ilmu yang saya peroleh tempoh hari akibat alergi yang menyebabkan saya ditahan wad beberapa hari itu. Entri kali ini ialah petua atau cara atasi gegata atau sopak garam untuk panduan kawan-kawan. Cara atasi gegata atau sopak garam Apa itu gegata? Ianya juga disebutkan sebagaiTeruskan Bacaan →

Ditahan Wad Akibat Alergi Luar Biasa

Ditahan Wad Akibat Alergi Luar Biasa

Ini pengalaman saya sendiri. Saya ingin sangat kongsikan pengalaman ini kerana tak ramai yang tahu bahaya alergi terhadap manusia dewasa dan kanak-kanak-kanak. Kita seringkali bayangkan alergi adalah perkara biasa yang ringan dan tidak membahayakan nyawa. Namun, pengalaman saya baru-baru ini mengubah persepsi saya terhadap sifat alergi. Saya ditahan wad akibat alergi yang luar biasa.. DitahanTeruskan Bacaan →

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.