COQ Health | Cairkan darah?

COQ Health Cairkan Darah

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!

Saya jarang bercerita mengenai COQ Heatlh kan? COQ Health ni salah satu produk Shaklee yang saya berikan kepada Abah saya sebagai suplemen yang sesuai untuk beliau yang mula mempunyai masalah darah pekat dan hampir-hampir membuatkan jantungnya tersumbat. COQ Health ini sesuai diambil sebagai makanan tambahan setiap hari bagi membantu mereka yang mempunyai sakit kardiovaskular menghadapi rutin harian.

Penyakit-Jantung

Ok.. Hari ini kita akan pelajari sedikit ilmu mengenai koenzim Q10 ataupun dalam bahasa ringkasnya, COQ10. Secara ringkasnya, COQ10 ini terhasil secara semulajadi dalam setiap sel di dalam tubuh kita. Namun, penghasilan COQ10 ini akan berkurangan atas banyak faktor dan antaranya:

  • mengikut peningkatan umur
  • proses penyediaan makanan yang mengakibatkan sumber penting COQ10 ini tidak diterima tubuh
  • ubat-ubatan contohnya pil-pil ubat yang mengurangkan kandungan kolestrol

Apakah kepentingan COQ10 dalam kehidupan harian kita?

Tubuh kita menjadikan COQ10 ini sebagai antioksidan semulajadi yang membantu melindungi sel daripada bahan-bahan kimia yang dikenali juga sebagai radikal bebas. Radikal bebas ini akan merosakkan sistem DNA dalam badan iaitu GENE (sebahagian daripada DNA) yang bertindak memberitahu sel bagaimana bekerja dengan sistem tubuh manusia, kedudukan selĀ  dan pembahagian sel dalam tubuh manusia dilakukan.

 

Jadi, kerosakan system DNA ini boleh mengakibatkan sel mudah terdedah kepada beberapa jenis kanser. Maka, dengan melindungi sel daripada radikal bebas antioksidan ini secara tidak langsung dapat membantu mengurangkan risiko kanser. Beberapa kajian terhadap COQ10 juga mendapati COQ10 mungkin berguna dalam rawatan kanser kerana ianya membantu meningkatkan sistem petahanan badan.

 

MommaSihat.Net
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.