Diet Ikut Bentuk Badan

Diet Ikut Bentuk Badan

Ramai yang mahu berdiet tapi tak ramai yang tahu bahawa bentuk badan juga mempengaruhi aktiviti senaman yang sesuai untuk anda dan sesuai dengan jenis bentuk badan anda. Melalui pengetahuan mengenai jenis bentuk badan ini, anda dapat mengetahui di bahagian manakah kebarangkalian lemak-lemak sering terkumpul. Artikel kali ini sangat menarik untuk dikongsikan bersama kerana saya juga berminat nak tahu. Jadi, yang mana satukah bentuk badan anda?

Yang mana satukah bentuk tubuh anda?

Yang mana satukah bentuk tubuh anda?

 

1) Bentuk Buah Pear

Mempunyai lebihan lemak yang terkumpul pada bahagian paha dan punggung. Diet terbaik adalah dengan mengamalkan latihan olahraga dengan kerap untuk meningkatkan kadar metabolisme. Antaranya menggunakan lebih tenaga pada otot kaki.

 

2) Bentuk Lurus

Bentuk tubuh yang lurus biasanya berpotensi mengalami kegemukan di bahagian perut. Jadi, anda perlua melakukan pelbagai jenis olahraga yang berbeza untuk setiap posisi tubuh anda.

 

3) Bentuk Buah Epal

Lebih kepada mereka yang mempunyai kaki yang panjang dan jenjang, memiliki lemak pada bahgian tubuh dan menyebabkan ia kelihatan gemuk. Latiahn kardio adalah sesuai untuk membakar lemak terutamanya pada bahagian perut ke bawah. Jangan sesekali menambah bebanan pada bahagian atas badan kerana ia menambahkan berat badan.

 

4) Bentuk Hour Glass

Berpinggang ramping, tetapi lemak mudah terjadi di merata-rata. Anda perlu melakukan olahraga berbentuk larian dan latihan kardio. Bagi jangkamasa panjang, pastikan olahraga yang dilakukan membuatkan seluruh tubuh bergerak dan tidak tertumpu kepada satu bahagian sahaja.

 

Bagi anda yang mahu memastikan tubuh mendapat kesan tenaga yang berpanjangan di samping membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih cepat, berkesan dan selamat, saya cadangkan anda amalkan Set Slimming Bajet atau Body Firm Set Exclusive. In shaa Allah anda akan berpuas hati dengan hasilnya. Paling penting, istiqamah dan jangan malas!

** Credit to: Majalah i-Sihat

MommaSihat.Net
012-4020841

2 Response to Diet Ikut Bentuk Badan

  1. Nurul Fazreen Othman says:

    Kita buah pear

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.