ESP | Natural Energy Booster

ESP, Natural Energy Booster

Topik ini ialah sambungan kepada hasil bacaan saya mengenai Energizing Soy Protein yang saya ceritakan sedikit pagi tadi. Kali ini kita belajar pula mengenai kelebihan ESP dalam memastikan pengamalnya sentiasa bertenaga dan bagaimana ESP membantu mengekalkan tenaga?

Sebenarnya, kunci kepada kemampuan ESP dalam membantu kita mengekalkan tenaga selama berjam-jam adalah kerana tindakbalas glisemik. Tindakbalas glisemik ini menerangkan kesan sesuatu sumber makanan itu ke atas gula dalam darah. Semakin rendah indeks glisemik sesuatu makanan itu, semakin bagus kadar penukaran makanan ke dalam bentuk gula di mana ianya tidak ditukarkan secara drastik. Disebabkan itu, ESP sangat sesuai diambil oleh mereka yang mempunyai diabetes.

Cuba lihat bagaimana indeks glisemik membantu kadar perubahan tenaga

Cuba lihat bagaimana indeks glisemik membantu kadar perubahan tenaga

Dalam suatu kajian klinikal, beberapa orang yang dipilih sebagai subjek mengambil 110 kalori dari karbohidrat sahaja dan bacaan darah mereka diambil setiap setengah jam. Seperti yang diramalkan, bacaan gula dalam darah  mereka meningkat tinggi dengan pantas dan kemudian merudum dengan pantas. Tindakbalas sebegini boleh mengundang pening, fokus terganggu dan juga mudah lapar.

Tetapi, bila subjek mengambil 110 kalori dari ESP hasil ujian adalah sangat berbeza di mana tiada kenaikan mendadak dan penurunan merudum bacaan gula dalam darah mereka. Sebaliknya, bacaan gula dalam darah mereka boleh dikatakan stabil. Dengan ini, sistem semulajadi metabolisme badan tidak akan terganggu.

Hanya mereka yang mengamalkan aturan makan ESP yang betul sahaja yang merasai manfaat tenaga berpanjangan ini ke atas diri mereka. Sebab itu, 3 sudu besar ESP adalah yang paling bagus untuk kesan kesihatan dan tenaga yang optimum.

SIla hubungi admin untuk dapatkan nasihat lanjut.

 

MommaSihat.Net
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen to ESP | Natural Energy Booster

  1. […] protein dalam membantu mengurangkan berat badan, suami saya akhirnya terbuka hati untuk mencuba ESP. Memandangkan isterinya ni memang tauke Shaklee, maka stok ESP jarang […]

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.