ESP Ubah Gaya Hidup Suami

Alhamdulillah.. Berkesempatan juga saya hari ini untuk bercerita lagi di ruang ini setelah ‘bercuti’ agak lama dari dunia blogging khususnya. Kisah ini adalah kisah nyata mengenai gaya hidup suami saya yang berubah menjadi lebih baik dan sihat yang bermula dengan segelas ESP. Tak percaya kan? ESP ubah gaya hidup suami saya.

ESP Ubah Gaya Hidup Si Dia

Gambar terdahulu: Sebelum kenal ESP (2012)

 

Bukan cerita dongeng tetapi bermula dengan perkongsian dari rakan-rakannya yang lain mengenai kebaikan protein dalam membantu mengurangkan berat badan, suami saya akhirnya terbuka hati untuk mencuba ESP. Memandangkan isterinya ni memang tauke Shaklee, maka stok ESP jarang tiada.

Bermula dari segelas soya organik yang membantu mengenyangkannya tatkala perut mula berkeroncong, suami berjaya mengawal pemakanan dan menurunkan berat badan, sedikit demi sedikit. Namun, suami tidak puas hati kerana protein hanya membantunya rasa kenyang dan membina otot. Macam tak cukup untuk buang segala lemak yang bertahun tepu di dalam badan. Maka, saya tambahkan pula Omega Guard dalam diet hariannya untuk membakar lemak dengan lebih cepat di samping mengawal kolestrol dalam darah.

ESP ubah gaya hidup 7

Setelah mengenali ESP & Omega Guard (2014)

 

” Sayang, tak cukup kick lagi la. Selain ESP tak de produk Shaklee yang lain ke? ESP ni macam tak sesuai la untuk badan Dan..”

Saya tersenyum. Lantas saya cadangkan pengambilan Cinch Shake Mix perisa Cafe Latte pula untuk kesan lebih cepat. Kali ini, suami lebih berpuas hati. Rasanya yang sedap membuatkan suami lebih bersemangat untuk ke gym dan membina badan hingga ke hari ini. Hari berganti hari, tanpa sedar dirinya kini telah berubah menjadi Amdan Martin yang lebih tough, slim, berotot dan bergaya tanpa perlu hiraukan perut yang menonjol seperti dahulu.

ESP ubah gaya hidup 4

Terbaharu: Berkat keazaman menguruskan badan (2015)

 

Hari ini, beliau lebih mengetahui kelebihan Protein, Multi-vitamin, Fat Burner, Omega, Madu dan khasiat makanan sunnah yang ternyata lebih baik pengetahuannya dari saya sendiri. Alhamdulillah.. Walaupun kini beliau mengamalkan pelbagai jenis protein yang lain, tetapi saya masih berbangga kerana ‘produk MLM’ yang tidak dipandang olehnya suatu ketika dulu telah banyak berjasa dengannya sehingga ke hari ini. Dengan izin Allah SWT, ESP ubah gaya hidup suami saya.

Bak kata pepatah.. Tak kenal maka tak cinta..

 

MommaSihat

Whatsapp|SMS: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.