Sakit Pinggang | Gejala Kencing Kotor

Gejala Kencing Kotor

Pagi tadi status saya di fan page MommaSihat menarik perhatian beberapa kawan saya mengenai penyakit ini. Kencing Kotor, ada sesiapa di sini yang pernah kena? Saya pernah mengalaminya suatu ketika dulu di awal perkahwinan. Apakah simptom Kencing Kotor ni?

Kencing Kotor

Di peringkat awal, ketika membuang air kecil anda akan rasa seperti tidak puas akibat kurang lawas. Rasa nak buang lagi tapi sedikit sahaja yang keluar. Anda rasa macam ada lagi yang mahu dikeluarkan tetapi tiada.

Kemudian, anda akan rasa sakit pada kawasan ari-ari dan akan jadi semakin sakit hingga boleh memudaratkan pinggang. Sakit pinggang ini akan terasa seperti sengal-sengal dan kadang-kala seakan mencengkam. Jika dibiarkan berlarutan, air kencing akan bertukar warna merah yang bercampur darah. Ini sudah berada di peringkat bahaya kerana dikhuatiri menjangkiti buah pinggang.

Bagaimana menanganinya? Banyakkan pengambilan air putih. Doktor yang merawat saya waktu itu hanya memberikan saya minum sebotol air mineral di situ juga sebelum mendapatkan air kencing dan memeriksanya jika jangkitan telah berjangkit ke buah pinggang saya. Alhamdulillah.. Ianya hanya peringkat awal tapi sakitnya hanya Allah yang tahu.

Kencing Kotor biasanya berlaku apabila kita kurang minum air putih. Badan sentiasa memperoses makanan yang diambil maka banyak air yang diperlukan. Saya hanya diberikan ‘vitamin’ warna hijau lumut sahaja pada waktu itu tanpa saya tahu apakah ia. Hanya mengenali beberapa huruf Alf dan Complex kerana tulisan tangan doktor tu memang ‘cantik’. Hehe..

Setelah menjadi distributor Shaklee ni baru saya tahu. Rupa-rupanya ia adalah Alfalfa Complex dari Shaklee yang diberikan pada saya bagi mencegah bakteria di saluran kencing.

Jadi, tips hari ini ialah walau apa pun yang anda lakukan setiap hari, jangan lupa minum air putih yang mencukupi untuk detoks dan cegah bakteria secara semulajadi! Oh ya, anda boleh layari blog ini untuk mengetahui faktor kepada gejala kencing kotor ini.

MommaSihat.Net
012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.