Hamil Setelah Berurut atau kerana E-Book Mudah Hamil?

Hamil Setelah Berurut atau kerana E-Book Mudah Hamil?

Persenyawaan Ovum dan Sperma boleh dibantu melalui pemakanan yang sihat

Persenyawaan Ovum dan Sperma boleh dibantu melalui pemakanan yang sihat

Saya bersimpati dengan rakan-rakan di luar sana yang masih belum dikurniakan cahayamata walau telah lama berkahwin. Saya sangat faham perasaan itu dan dapat merasakan apa yang mereka dan pasangan lalui waktu ini. Apa pun, doa saya untuk mereka ialah jangan putus berusaha, jangan putus berdoa dan jangan putus asa. Cuba lah dengna pelbagai jenis alternatif seperti saya dulu. Saya tidak hanya tertumpu kepada pemakanan saja malah fokus kepada bahan bacaan berkaitan kehamilan serta kaedah urutan.

Namun dalam banyak-banyak cara di atas, perkara yang paling membantu saya waktu itu ialah selesai berurut, pemakanan jamu dari Sendayu TInggi (Sedu Arrow, kerana pada waktu itu saya belum lagi kenal Shaklee) dan setelah membaca sebuah `E-Book Mudah Hamil’ yang dikarangkan oleh Puan Fatina Aziz. Sebulan setelah berurut di mana pakar bidan tersebut mengesahkan kedudukan peranakan saya yang lari sedikit dari kedudukan asal, Alhamdulillah dengan izin Allah saya disahkan mengandung. Pendapat saya sendiri, faktor kemalangan di UIA sebelum berkahwin tempoh hari menguatkan punca saya sukar ‘lekat’.

Jadi, setelah berurut dan memastikan kedudukan peranakan saya sudah kembali ke kedudukan asal, berserta dengan pemahaman yang mendalam mengenai kesuburan, waktu yang sesuai untuk meningkatkan kehamilan serta amalan pemakanan yang seimbang, Alhamdulillah.. Setelah 6 bulan menanti, Allah kurniakan saya Muhammad Rafiqul Islam dalam rahim saya.

Jika anda berminat untuk mendapatkan E-Book tersebut sebagai pemahaman yang lebih jelas, anda boleh klik di link yang tertera di bawah:

E-Book Panduan Mudah Hamil

Bagi saya, pengalaman 6 bulan berusaha untuk hamil adalah sesuatu yang menuntut pelbagai jenis emosi. Apa pun kesabaran dan saling membantu dan saling mempercayai antara pasangan suami isteri perlu ada untuk memastikan kasih-sayang itu sentiasa bercambah tanpa tekanan. Semoga dengan bantuan E-Book, berurut secara tradisional serta amalan pemakanan yang sihat membantu anda juga untuk hamil. In shaa Allah..

Selain dari bahan bacaan dan kaedah berurut itu, anda juga boleh mencuba Set Kesuburan (B-Complex, Vita-C 500mg dan juga Vita-E) ataupun Set Suami Isteri (GLA Complex, Alfalfa Complex, Vita-E dan juga Zinc Complex) untuk membantu meningkatkan peratus anda untuk hamil. Ingat, usaha tanpa putus asa itu perlu ada jika anda mahukan cahayamata. Selebihnya, redha dan tawakkal lah kepada Allah. Doa saya, semoga anda mudah dikurniakan cahayamata selepas ini. Amin3…

MommaSihat.Net
SMS | Whatsapp: 012-4020841

 

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.