Hanya RM65..

Ya.. Segala-galanya bermula dengan hanya RM65. Alhamdulillah.. Dengan izin Alah SWT., hati saya terbuka untuk menyertai Shaklee sebagai ahli dengan hanya RM65 sekali seumur hidup. Saya tidak perlu mengeluarkan lebih duit untuk membeli set-set produk yang mahal seperti bisnes MLM yang lain yang memaksa ahli membeli produk mahal untuk mulakan jualan. Dalam bisnes Shaklee, tiada siapa yang memaksa saya untuk menjual atau bertemu dengan pelanggan. Saya bernadib baik kerana bertemu dengan mentor saya, Master Arnie Genkimomma yang banyak memberikan tunjuk ajar walaupun beliau sedia maklum saya hanya menyertai Shaklee untuk suka-suka. Tidak serius. Namun, minat saya semakin tertumpu kepada bisnes online dengan produk Shaklee setelah mendapati sendiri keberkesanan produk ke atas diri saya dan saya mahu kongsikan kebaikan produk ini bersama kawan-kawan di luar sana.

hanya RM65

Hanya RM65

Dengan modal sekecil itu, sudah banyak kali saya merasa bonus dengan nilai empat angka. Itu pun saya lakukan hanya pada masa lapang atau sebagai ‘part-time business’. Walaupun hanya bermula dengan main-main dan tidak serius, pendapatan saya dengan Shaklee dilihat banyak membantu kami sekeluarga. Saya akui, saya seorang jurutera kilang. Orang sering persoalkan, kenapa perlu saya libatkan diri dengan bisnes ini sedangkan gaji saya besar. Secara terus-terang, pada zaman serba canggih ini gaji saya di kilang tidak sebesar mana jika hendak dibandingkan dengan kos saya menyeberangi laut untuk ke tempat kerja setiap hari, kos minyak yang semakin naik, kos sara hidup yang semakin tinggi serta hutang-hutang bank untuk aset-aset saya. Sebagai anak sulung, saya juga bertanggungjawab untuk menyara adik-adik yang masih bersekolah serta memberikan sedikit ‘bahagian’ kepada kedua-dua ibu-bapa saya.

Alhamdulillah… Segala-galanya lebih dipermudahkan setelah saya mulakan perniagaan dengan Shaklee. Bermula dengan bonus yang hanya dua angka, saya kini boleh tersenyum lebar dengan ‘extra income’ untuk simpanan dan bantuan kami sekeluarga. In shaa Allah.. Saya kini sedang berusaha untuk serius menjalankan ‘part-time business’ saya ini untuk membantu kawan-kawan lain dari segi meningkatkan kewangan serta kesihatan mereka.

happy family

Selain dari ‘cash bonus’ yang menarik itu, Shaklee juga menawarkan percutian yang menarik di dalam dan di luar negara kepada setiap ahlinya bergantung kepada ‘conference points’ yang dikumpul dalam setiap ‘cycle’. Perlancongan luar negara yang bakal dijadualkan tahun depan amat menarik iaitu perlancongan ke Itali. Setelah berehat agak lama dalam bisnes ini, saya mengaku agak ketinggalan dalam mengumpul ‘conference points’ tahun ini tetapi segala-galanya tidak mustahil jika saya usaha untuk bangkit semula kan? Jika kita rajin berusaha, istiqamah dan tawakkal, in shaa Allah.. Saya yakin kejayaan akan menjadi milik kita.

Kesimpulannya, dengan hanya mulakan perniagaan dengan modal kecil, saya bersyukur memperoleh hasil pendapatan tambahan yang membantu kewangan kami sekeluarga walaupun hanya dengan ‘part-time business’. Kalau saya yang tak tahu berniaga ini boleh, saya pasti kawan-kawan yang lain pun boleh. Yang penting perlu yakin, usaha, rajin dan istiqamah. Selebihnya, tawakkal kepada Allah. In shaa Allah.. Pendapatan dengan Shaklee akan membantu anda juga.

 

MommaSihat
012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.