Haram Minum Vivix Shaklee

Haram Minum Vivix Shaklee

Kenapa haram? Sebab dalam Vivix Shaklee ni terkandung wine merah yang diperbuat dari anggur.

Resveratrol

Allah.. Entah macam mana boleh tersalah tafsir penerangan wine dalam VIvix Shaklee ni. Sebenarnya, ia merujuk kepada khasiat Resveratrol yang terkandung dalam Vivix ni yang turut terkandung dalam wine. Maksudnya, khasiat Resveratrol ini sebenarnya turut terdapat dalam wine merah yang kaya dengan Resveratrol. Bezanya, wine mengandungi alkohol yang boleh mendatangkan kesan buruk pada pengambilan jangka panjang dan bagi Islam pula, umatnya memang diharamkan mengambil minuman beralkohol!

Jadi, dah jelas sekarang?

“ High concentrations of reservatol, (found to be anti-clotting effects and an ability to reduce fat deposits in animal livers) have been identified in grapes..” (dikupas daripada buku Vitamins and Herb Digest: Dr. Kumar Pati)
Beberapa kajian menyatakan, ekstrak kulit dan benih anggur ini mempunyai faktor antikoksidan yang kuat yang dikenali sebagai proanthocyanidins dan polyphenols. Ianya juga dipercayai untuk mencegah pengoksidasi kolestrol LDL (oxidation of LDL cholesterol) iaitu faktor utama berlakunya penyakit berkaitan hati dan jantung. Ekstrak resveratol ini juga mengandungi antioksidan 20-50 kali ganda lebih baik daripada Vitamin C dan E!
Air Sirap Anggur Muscade yang diambil dari anggur Muscade yang tinggi kualiti

Air Sirap Anggur Muscade yang diambil dari anggur Muscade yang tinggi kualiti

Kajian turut mendapati, peminum ‘Red Wine’ mampu mempunyai susuk tubuh lebih kurus, lebih gemar bersenam dan lebih bijak bersosial dan bersantai berbanding mereka yang tidak pernah mengambil ‘Red Wine’. Namun begitu, mengambil lebih ‘Red Wine’ mampu mengundang musibah kepada jangka hayat jantung, meningkatkan tekanan darah serta menjurus kepada kesihatan yang tidak baik! Maka disebabkan itulah, penggemar alkohol ini mengambil ekstrak Resveratol terutamanya Vivix sebagai langkah mengekalkan bentuk tubuh mereka serta menjaga kesihatan mereka tanpa perlu mengamalkan minum beralkohol itu lagi.
MommaSihat.Net
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.