Hebatnya Zinc Complex!

Zinc Complex
Assalamualaikum dan Salam Jumaat semua! Saya jarang bercerita mengenai kehebatan Zinc dan ramai yang di luar sana tidak tahu pun keupayaan Zinc Complex dalam melawan jerawat dan memperbaiki kecantikan kuku, kulit dan juga rambut! Haa.. Tahukah anda, produk-produk anti jerawat juga memasukkan Zinc sebagai salah satu bahan penting dalam produk mereka?
Zinc Complex melawan jerawat

Saya terjumpa tips mengatasi masalah jerawat. Dengan tips mudah ini, anda boleh elakkan sekaligus hilangkan jerawat sebelum ianya bermaharajalela di wajah anda itu! Jom amalkan pemakanan yang mengandungi Zinc. Antaranya ialah:

  1. Daging
  2. Keju
  3. Ubi kentang
  4. Susu
  5. Ikan
  6. Telur
  7. Ayam

Jika anda mahukan sumber Zinc yang lebih meyakinkan, anda patut masukkan Zinc Complex sebagai suplemen tambahan anda. Hanya dengan pengambilan 15mg Zinc Complex, in shaa Allah anda dapat lari dari masalah jerawat atau setidak-tidaknya HILANG TANPA PARUT! Ianya bertindak lebih baik dengan kehadiran Vitamin E dan Vitamin C

Selain membantu dalam masalah ‘acne’ itu, Zinc Complex juga membantu dalam merawat masalah keguguran rambut malah membantu anda mengatasi masalah bintik-bintik putih pada kuku anda akibat dari kekurangan zinc dalam badan. Menurut Dr. Kumar Pati (penulis buku Vitamins & Herbal Digest), Zinc juga membantu dalam mengurangkan masalah eczema. Jika anda mengalami selsema, kombinasi Zinc dan Vitmain C sangat membantu dalam meredakan selsema. Oh ya.. Zinc Complex juga membantu dalam meningkatkan kesuburan lelaki dan kesihatan prostat. Hebatkan Zinc Complex?
Namun demikian, jika anda mengambil kandungan Zinc yang terlampau tinggi iaitu 150-450mg sehari, ianya bakal menyebabkan masalah kurang sel darah dalam badan. Zinc Complex Shaklee mengandungi hanya 15mg iaitu sangat sesuai di ambil sebagai makanan tambahan setiap hari. Berminat? Apa kata hubungi kami untuk pertanyaan lanjut?

MommaSihat.Com, 
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen to Hebatnya Zinc Complex!

  1. […] berkesan jika anda amalkan Set Penjagaan Rambut Prosante (syampu, conditioner dan tonik) serta Zinc Complex. Saya dah cuba. Langsung tak menyesal keluarkan duit untuk kecantikan diri sendiri di rumah. Rambut […]

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.