Ibu Hamil | Hati-hati Dengan Makanan Laut

Ibu hamil, hati-hati ketika makan ikan dari air laut ya. Pernah dengar tak pesanan sebegini? Hati-hati dengan makanan-makanan laut ketika mengandung di awal-awal bulan kerana risaukan makanan-makanan laut ini terdedah kepada pencemaran air laut.

Amalkan pemakanan yang sihat untuk tumbesaran si kecil anda

Amalkan pemakanan yang sihat untuk tumbesaran si kecil anda

Saya tidak tahu sejauh manakah betulnya kenyataan ini, tapi info yang bakal saya kongsikan ini mungkin dapat membantu anda untuk memilih makanan yang terbaik ketika sarat mengandung ini. Tahukah anda, ikan-ikan laut yang bersaiz besar kebanyakannya mengandungi kontaminasi yang tinggi?

Kenapa? Kebanyakan ikan-ikan yang bersaiz besar ini mampu berenang hingga ke dasar laut untuk mendapatkan plankton-plankton yang hanya terdapat di dasar laut. Plankton-plankton di dasar laut ini kaya dengan asid lemak Omega-3 dan hanya ikan-ikan bersaiz besar sahaja yang mampu berenang mendapatkannya. Sisik ikan-ikan ini juga berbeza berbanding ikan-ikan yang terdapat di kedalaman yang lebih cetek kerana mempunyai sisik yang lebih kuat dan tahan lasak akibat dari tekanan air.

Disebabkan itu, ibu hamil harus berhati-hati memilih makanan laut terutamanya ikan-ikan laut yang besar kerana kontaminasinya lebih tinggi. Ikan-ikan besar ini kebanyakannya berenang lebih jauh dan mungkin membawa bersama kandungan plumbum, merkuri, asid arsenik dan lain-lain ketika berada di laut yang telah tercemar.

Bagi mengelakkan bahaya pencemaran laut ini lah, Omega Guard dihasilkan melalui proses penyulingan 3 molekul bagi menyingkirkan bahan-bahan tersebut dan menapis hanya pati ikan sahaja. Ikan-ikan air laut ini diperoleh daripada sumber ikan di perairan sejuk di Jepun yang dijamin berkualiti tinggi kerana perairan tersebut antara periran terbersih di dunia.

Omega Guard seharusnya suplemen terbaik untuk anda yang hamil khususnya di peringkat Trimester ke-2 ketika otak bayi di dalam rahim sedang berkembang. Saya ucapkan Selamat Menempuh Hari-hari sepanjang 9 Bulan Kehamilan. Rasailah nikmat berhubung dengan si kecil anda yang hidup bersama jasad anda. Bacakan ayat-ayat Allah dan zikrullah supaya si manja anda membesar bersama roh yang mulia. In shaa Allah..

MommaSihat.Net
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.