Jadual Makan untuk Turunkan Berat Badan

Jadual Makan untuk Turunkan Berat Badan

Ramai yang tertanya-tanya cara pemakanan yang betul suplemen-suplemen organik Shaklee memandangkan setiap pengedar memberikan pandangan tersendiri terhadap cara pemakanan. Sebenarnya, setiap suplemen mempunyai ciri-ciri khusus penyerapan dalam tubuh dan turut bergantung kepada tindakbalas tubuh individu terbabit.

Entri ini saya kongsikan sedikit mengenai cara pemakanan produk diet Shaklee yang saya amalkan sendiri iaitu Cinch Shake Mix Cafe Latte, Omega Guard, Alfalfa Complex dan Herb-Lax sebagai bantuan untuk menurunkan berat badan dengan lebih cepat dan sihat. Pendek kata, ini lah jadual makan untuk turunkan berat badan cara saya. Target saya sebenarnya bukan hanya untuk turunkan berat badan saja malah mahu menghilangkan selulit yang muncul akibat faktor usia dan sistem metabolisme yang semakin kurang impaknya bila usia semakin meningkat.

Selulit2

Setiap pagi ketika perut sedang rancak berkeroncong, saya akan minum Cinch Shake Mix perisa Cafe Latte ini yang dicampurkan dengan nestum bagi menambahkan serat serta mengenyangkan untuk tempoh yang lebih lama. Tenaga yang diperoleh dari sumber protein Cinch Shake Mix ini membantu saya kekal bertenaga sepanjang hari dan Alhamdulillah, dapat mengekang nafsu makan saya setiap hari.

Pada waktu tengahari pula, saya amalkan Omega Guard bagi membantu saya buangkan lemak-lemak tepu dari badan serta menggantikan kolestrol-kolestrol baik yang diperlukan dalam badan. Bilangan pil Omega Guard yang diperlukan ini bergantung kepada berat badan individu. Jika mahu lebih ekspres, anda boleh amalkan jumlah maksimum Omega Guard setiap hari. Namun, harus diingatkan Omega Guard ini juga boleh menyebabkan anda terasa lebih dahaga. Maka, air putih yang mencukupi sangat membantu.

Untuk pengetahuan anda, Omega Guard ini juga larut dalam lemak. Maka, jika anda mengambil lebih lemak dalam menu tengahari anda, saya galakkan anda mengambil Omega Guard selepas makan bagi melarutkan asid lemak Omega 3 dalam Omega Guard ini secepat mungkin. Anda juga akan mengalami rasa ingin ‘membuang’ akibat dari tindakbalas ini. Lemak-lemak jahat yang terkumpul akan dikeluarkan waktu ini.

Bagi mereka yang mengambil Omega Guard sebelum makan seperti saya, biasanya anda akan rasa cepat kenyang dan akan berhenti makan lebih awal. Pesanan saya, bersiap sedialah dengan kuantiti makanan yang sedikit untuk mengelakkan pembaziran. Kemudian, Alfalfa Complex yang juga sebagai serat biasanya diambil selepas makan bagi membantu saya singkirkan sisa-sisa makanan yang tidak diperlukan di badan.

figure

Herb-Lax pula sebenarnya berfungsi sebagai bantuan untuk detoks usus dan melancarkan pembuangan. Jika tubuh anda mengalami masalah bagi menurunkan berat badan walau apa pun suplemen yang diambil, kemungkinan besar adalah disebabkan tubuh anda tidak detoks terlebih dahulu. Detoks membantu penyerapan suplemen dalam tubuh dengan lebih berkesan. Maka, adalah lebih baik anda amalkan Herb-Lax tiga hari berturut-turut lerlebih dahulu bagi membantu tubuh anda bersih dari toksin dan bersedia untuk penyerapan suplemen yang lebih berkualiti.

Ini jadual makan untuk turunkan berat badan yang saya amalkan. Entri ini diharapkan dapat membantu kawan-kawan yang lain juga. In shaa Allah.. Paling elok, lakukan juga senaman-senaman ringkas bagi mempercepatkan penurunan berat badan berlangsung.

MommaSihat

012-4020841

 

6 Response to Jadual Makan untuk Turunkan Berat Badan

 1. arnie says:

  Tips kurus yang BEST!

 2. Nurul Fazreen Othman says:

  info yg berguna. boleh apply ni.

  • mommasihat says:

   Terima kasih Fazreen. Sama-sama kita kongsikan kebaikan yang diperoleh dengan suplemen Shaklee. Baik untuk kesejahteraan keluarga mahupun kesihatan kewangan.

 3. nur razali says:

  Best la tip kurus nih 😀

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.