Kelebihan Bonus di Pertengahan Bulan

Hari terakhir bagi Januari 2015 ni, saya nak bercerita mengenai kelebihan cash bonus di pertengahan bulan. Kalau orang lain sibuk bercerita mengenai bonus separuh gaji la. Bonus 3 bulan gaji la.. Tapi, cuba anda bayangkan kalau duit bonus sebulan gaji anda masuk sederap dalam akaun anda pada setiap pertengahan bulan? Bukan sekali dua je tau. Tapi setiap bulan. Dengan hanya kongsikan cerita pengalaman anda dengan produk Shaklee, anda dapat duit bonus tambahan setiap bulan macam itu je..

Bayangkan.. Jika pendapatan tetap anda sekarang ialah RM2000. Itu tidak termasuk ditolak untuk KWSP, cukai dan sebagainya. Gaji bersih ialah dalam lingkungan RM1800++. Kemudian, setiap pertengahan bulan ada penambahan sebanyak RM2000 ke dalam akaun anda. Adakah ianya tidak membantu anda tingkatkan ekonomi keluarga anda?

financial-freedom

Kelebihan bonus di pertengahan bulan

Saya berminat untuk buat bisnes Shaklee as my side income bila saya tertarik dengan pelan yang dikongsikan oleh Puan Arnie pemilik Genkimommma. Beliau tidak mengajak saya untuk buat duit pun. Tapi beliau lebih suka bercerita tentang pengalamannya menggunakan produk Shaklee kemudian, hasil daripada perkongsian tersebut beliau mampu memperoleh pendapatan sampingan yang lumayan.

Modal hanya RM75 (termasuk postage), saya mulakan dengan bonus hanya dua angka buat permulaan. Dua angka je? Ha ah.. Dua angka sahaja buat permulaan. Walapun cuma dua angka saja waktu itu, saya dah rasa seronok kerana saya hanya berkongsi cerita mengenai produk Shaklee dengan 3 orang kawan sahaja. Apa akan jadi kalau saya ceritakan mengenai produk ini kepada 30 orang yang lain?

financial-freedom-steps

Masih lagi di tangga ke-4 kerana tidak konsisten tahun lepas. Tahun ini, MommaSihat akan KEMBALI! In shaa Allah..

 

Maka, perlahan-lahan saya jinakkan diri dengan bercerita mengenai testimoni saya sendiri di dalam blog yang baru saja saya cipta setelah menjadi ahli Shaklee. Saya bukan blogger tegar, tetapi side income saya waktu itu sudah menjangkau 4 angka. Alhamdulillah… Hanya sharing di internet, setiap pertengahan bulan income saya membantu saya tambahkan duit poket ibu bapa saya, adik-adik saya serta suami saya.

Apa yang saya akan buat setiap kali dapat bonus?

  • Bayar zakat perniagaan (memang disarankan oleh upline untuk perniagaan yang lebih berkat)
  • Bayar hutang bank
  • Bayar hutang pinjaman pendidikan
  • Tambahkan duit poket Mama dan Abah
  • Tambahkan duit poket adik-adik
  • Simpan duit untuk masa depan anak-anak
  • Rolling modal untuk bisnes

Alhamdulillah.. Tanpa modal yang besar itu juga, saya dapat chip in sedikit untuk Mama dan Abah tunaikan Umrah pada tahun 2012 dan in shaa Allah, saya sedang berusaha keras menyimpan belanja untuk Mama dan Abah ke Mekah lagi tahun ini. Mereka telah bersusah-payah dan menderita untuk membesarkan saya dan adik-adik. Tiba giliran saya pula untuk membalas jasa mereka yang tidak terbalas itu. Doakan saya berjaya dalam pekerjaan dan bisnes yang saya cinta ini ye kawan-kawan..

Mama dan Abah tunaikan umrah menggunakan khidmat Tiram Travel dan mungkin akan menggunakan khidmat yang sama tahun ini

Mama dan Abah tunaikan umrah menggunakan khidmat Tiram Travel dan mungkin akan menggunakan khidmat yang sama tahun ini

Usaha tangga kejayaan. Kalau kita bersabar dengan majikan dan masalah di tempat kerja untuk dapatkan gaji tetap setiap bulan, kita juga perlu bersabar untuk peroleh pendapatan tambahan yang membantu kita tambahkan keperluan keluarga. Anak-anak happy, parents rasa dihargai dan adik-adik juga akan rasa kesenangannya. In shaa Allah.. Segala-galanya bermula dari niat, usaha dan tawakkal.

Jika anda berminat menyertai kami dan ketahui cara tambahkan pendapatan sampingan untuk meningkatkan taraf ekonomi keluarga, sila jangan segan-segan hubungi saya atau pengedar Shaklee yang berdekatan. Kita perlu saling bantu-membantu untuk tingkatkan ummah.

MommSihat

012-4020841

6 Response to Kelebihan Bonus di Pertengahan Bulan

  1. Dr Fattah says:

    di tengah bulan bonus yang diterima boleh mengekalkan kelangsungan belanjawan keluarga.
    Dr Fattah recently posted…Seksyen Pengetahuan Am Peperiksaan Separa PerubatanMy Profile

  2. Maizura says:

    Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Tak ada yang sikit maka tidak ada juga yang banyak.
    Maizura recently posted…Amalan Khusus Untuk Mendapatkan Rezeki Yang Tidak Putus-putusMy Profile

  3. noorfadzilah says:

    Bonus ditgh bulan memang sgt membantu keluarga

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.