Kenapa Kita Perlukan Suplemen

Kenapa kita perlukan suplemen?

Di zaman IT serba canggih ni, ramai orang dah tahu ataupun dengan kata lain, mengenali produk-produk suplemen di Malaysia ni. Terus-terang saya katakan, semua produk suplemen yang dijual semuanya mempunyai kelebihan tersendiri. Dah namanya pun suplemen, tentulah ianya bukan ubat dan hanyalah makanan tambahan bagi menambahkan nutrien yang diperlukan dalam tubuh.

Kenapa kita perlukan suplemen? Saya rujuk soalan ini kepada ibu moden sekarang. Tidak kira sama ada anda seorang suri rumah sepenuh masa ataupun berkerjaya, anda sebenarnya memerlukan lebih tenaga setiap hari kerana perlu menguruskan hal ehwal rumah, anak-anak dan juga suami. Rutin harian kita semua adalah lebih kurang sama. Kita mengejar masa yang ada untuk menyiapkan semua tugas dengan sesempurna yang mungkin. Betul tak?

Nak cepat dan kejar masa? Semua orang begitu. Tapi kesihatan tetap perlu dijaga

Nak cepat dan kejar masa? Semua orang begitu. Tapi kesihatan tetap perlu dijaga

Jadi, ada kalanya kita memasak secara ringkas dan ala kadar. Pernah tak sesiapa di sini yang  memanaskan masakan semalam kerana masih elok lagi? Makanan yang telah dimasak dan berulang-kali dipanaskan sebenarnya tidak berapa sesuai dimakan kerana proses pemanasan ini akan menghilangkan nutrien asal makanan tersebut.

Siapa di sini yang sukakan buah? Berapa biji  buah Oren yang anda ambil setiap hari? Berapa ikat pisang yang anda makan setiap hari? Kebanyakan buah-buahan mengandungi serat dan membantu dalam penghadaman. Penghadaman yang baik akan menghindarkan anda daripada pengumpulan toksid dalam badan. Badan yang lebih beralkali akan mengurangkan risiko penyakit kanser, mengurangkan masalah jerawat tak terkawal dan masalah kesihatan yang lain yang berkaitan keasidan badan. Rasa-rasa dah jelas ke dengan jawapan kepada ‘Kenapa kita perlukan suplemen’?

Jika anda sedang mencari suplemen yang terbaik untuk kesihatan anda, carilah suplemen yang 100% organik, selamat, halal dan bukannya sintetik. Vitamin sintetik biasanya dicipta melalui gabungan bahan kimia dan boleh memberikan impak risiko kesihatan pada jangkamasa panjang. Produk Shaklee adalah salah satu suplemen organik terbaik dunia kerana proses ujikaji yang dilakukan sangat ketat, teliti dan kesemua bahan yang digunakan adalah dari sumber organik. Harga yang ditawarkan juga sangat sesuai dan berpatutan dengan hasil kesihatan yang bakal diperoleh. Mereka yang mengamalkan suplemen ini kebanyakannya berpuas hati. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut dan cadangan suplemen yang sesuai dengan bajet dan keperluan anda.

MommaSihat.Net
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.