Kenapa Vita-Lea for Children Dihentikan Penjualannya Tahun Lepas?

Ramai pengguna Shaklee khususnya ibu-bapa yang tertanya-tanya kenapa Vita-Lea for Children dihentikan penjualannya tahun lepas? Sebenarnya, pihak Shaklee menghentikan seketika penjualan Vita-Lea for Children ini kerana proses penambahbaikan suplemen tersebut. Setelah setahun tidak mendengar sebarang khabar bagi Vita-lea for children ini, akhirnya Januari 2015 membuka cerita mengenai kemunculannya semula. Ramai yang tertunggu-tunggu untuk mengetahui apakah kelebihan Vita-Lea for children yang terbaru ini?

Bagi yang tidak tahu, Vita-Lea for Children ini ialah multi-vitamin yang memang dirumuskan khas untuk kanak-kanak khususnya yang belum pandai menelan. Ianya boleh dihisap dan dikunyah setiap hari dan sangat sesuai untuk anak-anak yang mengalami masalah kurang makan bagi membantu tubuhnya memperoleh nutrisi tambahan.

children

Kenapa Vita-Lea for Children Dihentikan Penjualannya Tahun Lepas?

Lebih sedap

Kalau dulu Vita-Lea for children ini tidak mempunyai apa-apa perisa, kini Vita-Lea for children yang terbaru memberikan rasa anggur yang nikmat dan sedap kepada kanak-kanak. Anak-anak kini boleh memperoleh pelbagai nutrisi tambahan melalui sebiji tablet. Mereka juga memperoleh nutrisi yang selamat dan dari sumber organik.

Penambahbaikan sumber vitamin

DI bawah ini saya senaraikan antara sumber vitamin yang telah ditambahbaikan bagi mendapatkan rumusan terbaru Vita-Lea for Children ini.

 • Vitamin A (25% penambahan) : baik untuk kesihatan mata kanak-kanak. Ianya turut membantu dalam kesihatan kulit, gigi, tulang dan juga ‘mucos membranes’ yang terdapat pada hidung, tekak dan paru-paru.
 • Vitamin E (186% penambahan) : salah satu antioksidan yang hebat bagi membantu melindungi sel-sel dalam badan dan antara nutrisi yang membantu dalam proses penyembuhan.
 • Thiamin (43% penambahan) : sangat berfaedah untuk ‘nervous system ‘ yang meliputi otak, ‘spinal cord’, organ deria rasa dan kesemua urat saraf yang berhubung kait dengna organ-organ tersebut.
 • Riboflavin (42% penambahan) : penting untuk kesihatan rambut dan kulit. Ianya juga berupaya mengubah protein, lemak dan gula kepada jumlah yang diperlukan oleh badan.
 • Niacin (7% penambahan) : membantu dalam sistem peredaran darah dan ‘nervous system’. Ianya juga boleh mengubah karbohidrat, lemak dan protein kepada tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan.
 • Vitamin B6 (25% penambahan) : penting bagi menghasilkan tenaga serta terlibat dalam sistem metabolisme badan.
 • Folate (25% penambahan) : membantu dalam kesihatan otak juga terlibat dalam menghasilkan sel-sel yang sihat bagi menghasilkan DNA yang lebih baik.
 • Vitamin B12 (100% penambahan) : membantu meningkatkan tumbesaran kanak-kanak  dan sangat diperlukan dalam menghasilkan sel darah merah.
 • Biotin B7 (183% penambahan) : diperlukan bagi menghasilkan tenaga pada tahap selular. Maksudnya, ianya diperlukan bagi menghasilkan tenaga pada sel dalam badan kita.
 • Panthotenic Acid B5 (150% penambahan) : antara nutrisi penting yang boleh membebaskan tenaga daripada makanan yang diterima oleh badan.
 • Zinc (233% penambahan) : mengandungi pelbagai fungsi bagi menyokong kesihatan kanak-kanak dan dewasa termasuklah rambut, kuku, kulit dan juga meningkatkan kesuburan.
 • Copper (150% penambahan) : terlibat dalam kebanyakan proses dalam badan termasuklah ketika pengaliran oksigen kepada organ-organ penting dalam badan.
 • Calcium (54% penambahan).: untuk meningkatkan kekuatan tulang dan tumbesaran kanak-kanak.
 • Iron (44% pengurangan) : dikurangkan bagi memudahkan kesemua kanak-kanak boleh mendapatkan zat besi tambahan yang lebih selamat. Ini kerana, ada juga sesetengah orang yang menghadapi masalah tubuh tidak dapat bertoleransi dengan jumlah zat besi yang tertentu.
 • Magnesium (33% pengurangan): Magnesium dan Calcium adalah saling berkait antara satu sama lain di kebanyakan fungsi badan kita. Disebabkan rumusan Calcium telah ditambah, maka Magnesium perlu dikurangkan sedikit mengikut nisbah kebiasaannya iaitu 1:1 atau 1:2.
 • Vitamin C dan D dikekalkan kuantitinya supaya tidak mengganggu penyerapan setiap satu sumber nutrisi di dalam tablet tersebut.

Buy3Free1Vitalea

Hebatkan rumusan terbaru Vita-Lea for Children ni? Sebab tu ramai yang tak sabar rebut peluang diskaun dari Shaklee Buy 3 FREE 1 tu. Nak cuba sebotol? Boleh hubungi saya atau pengedar-pengedar lain berhampiran dengan anda di sini: Pengedar Shaklee

* Cabaran blogging Jan 2015 bersama Genkimomma Bloggers

MommaSihat

012-4020841

5 Response to Kenapa Vita-Lea for Children Dihentikan Penjualannya Tahun Lepas?

 1. Maizura says:

  Terbukti Shaklee sentiasa memberikan yang terbaik buat penggunanyakan.

 2. nur razali says:

  baru tau knpe dihentikan pengeluaran vitalea children ni, rse memang sedap bau anggur tu dah tarik selera ank2 untuk rasa..

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.