Keperluan Kalsium Ibu Hamil

Keperluan Kalisum untuk Ibu Hamil

Anda penggemar susu? Rasa-rasa berapa jumlah Kalsium anda perolehi setiap hari? Terus-terang, saya bukan lah penggemar susu. Kalau nak tengok bila waktunya saya minum susu, anda boleh tengok bila tiba waktu mengandung lagi. Hehe..

Credit pic to Google

Credit pic to Google

Untuk pengetahuan anda, Kalsium merupakan sumber nutrien yang sangat penting untuk pembentukan tulang dan gigi. Ketika mengandung, Kalsium yang diperlukan adalah dua kali ganda jumlah kalsium bagi membantu tumbesaran bayi dalam rahim. Menurut artikel Dr. Zubaidi, Kalsium yang diperlukan oleh wanita hamil ialah 1000mg sehari.

Tulang belakang si ibu akan jadi lebih ‘stretch’ bila bayi semakin membesar bagi memberikan ruang kepada kedudukan bayi dalam rahim. Disebabkan itulah kebanyakan ibu mengandung kelihatan lebih tinggi sewaktu hamil berbanding ketinggian normal mereka sewaktu tidak mengandung.

Atas sebab faktor ini lah, kadang-kala si ibu sukar tidur dan mengalami Insomnia. Tubuh si ibu yang hamil itu sedang memberikan keselesaan kepada si kecil dalam rahim. Tinggikan pengorbanan ibu? Bukan saja terpaksa menjaga makan dan minum selama 9 bulan, malah perlu mengorbankan waktu tidur juga.

Jika anda mengalami masalah sukar tidur dan tidak selesa, sila minum segelas susu panas pada malam sebelum anda tidur. Paling elok, ‘blend’ kan susu bersama beberapa biji badam bagi memudahkan anda berasa lebih selesa dan bersedia untuk tidur. Bagi yang memilih untuk mengambil suplemen tambahan ketika hamil, Ostematrix adalah salah satu cadangan yang terbaik!

Saya mengamalkan Ostematrix sehingga sekarang kerana mengalami masalah sukar tidur. Khasiat sebiji Ostematrix yang bersamaan segelas susu ini membantu saya untuk lawas juga. Bagi mereka yang mempunyai masalah buasir dan sembelit ketika hamil, sila lah mengambil Ostematrix bagi membantu anda lawas. Ibu-ibu yang baru bersalin juga sangat sesuai mengambil Ostematrix bagi mengurangkan rasa ‘ngeri’ atau trauma bersalin kerana Ostematrix memudahkan anda membuang air besar tanpa perasaan takut lagi!

Seperti yang saya jelaskan sebentar tadi, sebiji Ostematrix adalah bersamaan dengan segelas susu tinggi kalsium yang juga bersamaan dengan 80biji badam! Satu lagi info penting mengenai suplemen Kalsium yang anda perlu tahu ialah, Magnesium perlu ada bersama-sama dalam Kalsium bagi memudahkan penyerapan Kalsium di dalam darah. Jika anda dapati suplemen Kalsium yang anda ambil itu hanya semata-mata Kalsium, sila elakkan kerana Kalsium sahaja susah diserap dan ia boleh tingkatkan haba dalam badan. Bukan itu saja, masalah sembelit dan penghadaman juga boleh berlaku. Maka tidak hairan lah Ostematrix ini membantu kita lawas dengan baik kerana kehadiran Magnesium ini.

Nak cuba? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan nasihat dan harga menarik!

Harga NormalRM61.00 (120biji)

 

MommaSihat.Net
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen to Keperluan Kalsium Ibu Hamil

  1. […] Ostematrix untuk kesihatan gigi dan tulang yang sihat serta membantu mereka yang mengalami Insomnia. Untuk ibu-ibu hamil dan berpantang yang sukar lawas serta takut mengalami trauma untuk membuang air besar, Ostematrix sangat mudah melembutkan serta mencernakan sistem pembuangan anda. […]

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.