Manfaat Detoksifikasi Kepada Tubuh

Setelah saya baca nota dari Dr Zubaidi berkenaan sesi soal-jawab seorang pembaca mengenai sakit kepala, pening dan loya semalam, saya berminat untuk mengetahui lebih mendalam mengenai manfaat detoksifikasi kepada tubuh kita. Mungkinkah detoks ini membantu bagi meningkatkan taraf kesihatan kita?

Detox

Manfaat Detoksifikasi Kepada Tubuh

Detoks adalah makna bagi pengusiran racun dan sisa-sisa kumbahan dari badan untuk menyihatkan tubuh. Ianya boleh menghindarkan kita daripada penyakit-penyakit seperti asma, allergy, sakit urat, angin, selsema, batuk, ketumbuhan, tekanan, darah tinggi, kencing manis dan sebagainya.

Tujuan detoksifikasi adalah untuk mengembalikan fungsi pembuluh darah sebagai pembawa oksigen dan zat-zat yang diperlukan oleh organ di dalam tubuh, sehingga organ tersebut dapat berfungsi semula dengan baik seperti sedia kala. Biasanya setelah racun itu dibuang, badan akan menjadi lebih segar dan relaks. Penglihatan juga dikatakan lebih baik serta badan jadi lebih sihat.

Beberapa manfaat detoksifikasi kepada tubuh:

  • mencegah penyakit
  • memperbaiki fungsi organ dalaman
  • membersihkan bahagian dalaman tubuh
  • membersihkan jerawat
  • melambatkan proses penuaan
  • meningkatkan fleksibiliti tubuh
  • meningkatkan kesuburan
  • imun menjadi lebih kuat

Bagaimana melakukan detoksifikasi secara alami?

Detox2

Jawapannya adalah dengan ‘membuang’. Membuang air besar mahupun air kecil adalah perlu bagi proses detoks. Namun, tidak semua orang mempunyai keupayaan untuk membuang racun ini keluar dari badan kerana mempunyai masalah kurang lawas. Jadi, bagaimana kami boleh membantu?

Amalkan makanan kaya dengan serat setiap hari bagi membantu memudahkan anda untuk lawas. Jika anda mengenali Alfalfa Complex, ianya adalah suplemen 100% organik terbaik untuk anda amalkan setiap hari kerana ianya lembut dan tidak mengakibatkan kesan sampingan mengikut cara pemakanan yang betul.

Herb-Lax boleh diambil sebelum anda mengambil suplemen lain bagi meningkatkan penyerapan suplemen yang lebih efisien. Herb-Lax adalah julab lembut yang mana memastikan dinding usus bersih dan bersedia untuk penyerapan seterusnya. DTX Complex pula adalah sesuai untuk mereka yang menghadapi masalah berkaitan hati dan mahu membuang racun dari hati. Ianya adalah sesuai untuk anda detoks hati anda dengan lebih berkesan.

Namun demikian, pengambilan buah-buahan juga penting untuk anda amalkan setiap hari sebagai menambahkan serat semulajadi daripada sumber makanan. Suplemen hanya membantu tubuh anda menampung keperluan tambahan bagi tubuh yang tidak dapat diperoleh dari sumber makanan.

Hubungi saya untuk dapatkan info lanjut dan cara pemakanan yang betul bagi membantu anda dapatkan khasiat optimum daripada pemakanan suplemen.

MommaSihat

012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.