Nasi Ayam | Berapakah Kalorinya?

Nasi Ayam berapakah kalorinya?

Rasa lemak-lemaknya memang menyelerakan!

Rasa lemak-lemaknya memang menyelerakan!

Saya sangat sukakan nasi ayam. Kalau Mama yang masak, memang berpinggan-pinggan nasi yang ditambah lah jawabnya. Namun, saya tidak pernah sekalipun terlintas nak tahu berapakah kalori setiap hidangan yang saya ambil. Huhu… Takutnya… Entah berapa lah kolestrol yang ada pada tubuh saya setiap hari,

Mula-mula sekali, kita perlu tahu ukuran satu hidangan bagi pengiraan ini.

** saiz hidangan = 1 pinggan yang bersamaan dengan 250gram

278 kalori!

Tahukah anda bagaimanakah caranya kita buang semua kalori ini? Aktiviti-aktiviti di bawah boleh membantu:

  • Berjalan kaki selama 77 minit
  • Jogging selama 32 minit
  • Berenang selama 23 minit
  • Mengayuh basikal selama 42 minit

Huhu… Kalau saya memang tak dapat lah nak lakukan aktiviti ini setiap hari. Jadi, bagaimana orang macam saya yang sibuk dan sentiasa mempunyai kekangan masa ni nak bakar kalori? Cara saya adalah dengan mengamalkan Omega Guard┬ábagi membakar kalori secepatnya di samping memperbanyakkan pergerakan serta aktiviti menaiki tangga. Lagi banyak bergerak, lagi bagus! Bukan saja kalori dapat dibakar, malah Omega Guard juga membantu mengurangkan paras kolestrol buruk (LDL). Saya anggapnya sebagai suplemen sedut lemak paling natural dan selamat yang pernah saya amalkan!

Tapi, ini tidak bermakna anda boleh makan Nasi Ayam selalu tau. Supleman hanyalah makanan tambahan untuk membantu anda mengurangkan risiko penyakit. Itu saja. Ianya bukanlah ubat yang memang khas untuk merawat peyakit. Jadi, sebelum berpeyakit, lebih baik lah kita mengelak. Betul tak?

** credit to: Kalori Nasi Ayam

 

MommaSihat.Net
012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.