Osteoporosis | Hati-hati Wanita

Osteoporosis | Hati-hati Wanita
KALSIUM sangat penting bagi kekuatan tulang dan mengelakkan masalah-masalah kesihatan yang berkaitan tulang dan sendi. Jika anda pengguna tegar produk Shaklee, anda pasti kenal dengan Ostematrix. Ostematrix dirumuskan khas bagi meningkatkan kandungan kalsium dalam badan.

 

 

Cuba lihat gambar di atas. Kadar pertumbuhan tulang sangat aktif seawal usia bayi sehingga kita berumur 40 tahun. Selepas itu, kadar pertumbuhan tulang menurun dan semakin menurun bila umur mencecah 90 tahun dan ianya adalah NORMAL berlaku kepada kita. Tetapi, ini tidak bermakna kita tidak boleh MELAMBATKAN proses itu. Betul tak?
Oleh itu, Shaklee mengeluarkan Ostematrix sebagai langkah untuk mengelakkan Osteoporosis pada peringkat awal usia. Ianya boleh dijadikan pemangkin untuk tulang supaya kekal kuat dan sihat selama mungkin.
Apakah perbezaan Shaklee?
Ostematrix mengandungi Kalsium yang isinya paling seimbang dan memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik dan dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati. Ianya mengandungi Kalsium, Magnesium, Fosforus dan Vitamin D, Zinc, Kuprum, Mangan dan Boron. Untuk pengetahuan anda, nutirien-nutrien ini harus diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan setengah mineral. Kajian telah membuktikan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang khususnya WANITA yang telah berumur secara berkesan.
Kenapa WANITA lebih cenderung kepada Osteoporosis?
Ini adalah kerana beberapa faktor:
  • usia yang semakin meningkat
  • keturunan
  • kurus dan tubuh kurang kalsium dan Vitamin D
  • kehidupan yang kurang aktif
  • mengandung dan bersalin (kerana bayi memerlukan Kalsium dan mineral lain dari tubuh ibunya)
  • menopause di awal usia
Penting kan Kalsium ni untuk kesihatan kita? Ramai wanita di luar sana yang tidak menghiraukan kesihatan mereka kerana lebih mementingkan suami, anak-anak dan keluarga termasuklah empunya diri yang menulis. Tapi kini, saya mula sedar bahawa KESIHATAN adalah sesuatu yang sangat berharga. Jika anda kehilangannya, anda mungkin akan KEHILANGAN mereka yang anda kasihi. Mari kita sama-sama jaga kesihatan untuk kesejahteraan kita sekeluarga!
** SMS | Whatsapp: 012-4020841
** PM: http://www.facebook.com/messages/mommasihat

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.