Resveratrol | Kelebihannya

Resveratrol dan Kelebihannya

Di Amerika, mereka yang mengutamakan kesihatan dan kecantikan sangat peka dengan teknologi terkini yang membantu mereka kekal cantik dan sihat ini. Oleh itu, perkataan RESVERATROL sangat sinonim dengan kehidupan mereka setiap hari! Apa yang Resveratrol boleh lakukan kepada diri kita?

Resveratrol

Resveratrol adalah suatu ekstrak tumbuh-tumbuhan yang terbaik dekad ini bagi mengekalkan kesihatan yang OPTIMA! Setelah lebih dari dua tahun dikaji, ekstrak Resveratrol kini dihasilkan sebagai ‘dietary supplement’ harian bagi membantu manusia mengekalkan kesihatan ke paras yang optima.

Namun, tahukah anda Resveratrol ini turut terkandung dalam ‘Red Wine’? ‘Red Wine’ didapati mengandungi Resveratrol tetapi kandungan kuantitinya bergantung kepada di mana anggur itu ditanam, tempoh ianya dituai dan beberapa faktor lain. Maka tidak hairanlah mengapa Vivix terjual lebih 1 juta dalam tempoh sebulan selepas pelancarannya! Di U.S penggemar ‘Red Wine’ sangat menggemari Vivix kerana rasa pekat anggur Muscadine yang memberikan khasiat yang lebih baik daripada minuman alkohol itu! Ianya juga dijadikan sebagai alternatif bagi membuang tabiat minum arak mereka.

Di Malaysia pula, ilmu mengenai ekstrak Resveratol baru saja menular dan tidak ramai yang peka dengan kebaikan ekstrak yang terbaik didapati dari kulit dan benih anggur ini.

 

“ High concentrations of reservatol, (found to be anti-clotting effects and an ability to reduce fat deposits in animal livers) have been identified in grapes..” (dikupas daripada buku Vitamins and Herb Digest: Dr. Kumar Pati)

 

Beberapa kajian menyatakan, ekstrak kulit dan benih anggur ini mempunyai faktor antikoksidan yang kuat yang dikenali sebagai proanthocyanidins dan polyphenols. Ianya juga dipercayai untuk mencegah pengoksidasi kolestrol LDL (oxidation of LDL cholesterol) iaitu faktor utama berlakunya penyakit berkaitan hati dan jantung. Ekstrak resveratol ini juga mengandungi antioksidan 20-50 kali ganda lebih baik daripada Vitamin C dan E!

Air Sirap Anggur Muscade yang diambil dari anggur Muscade yang tinggi kualiti

Air Sirap Anggur Muscade yang diambil dari anggur Muscade yang tinggi kualiti

Kajian turut mendapati, peminum ‘Red Wine’ mampu mempunyai susuk tubuh lebih kurus, lebih gemar bersenam dan lebih bijak bersosial dan bersantai berbanding mereka yang tidak pernah mengambil ‘Red Wine’. Namun begitu, mengambil lebih ‘Red Wine’ mampu mengundang musibah kepada jangka hayat jantung, meningkatkan tekanan darah serta menjurus kepada kesihatan yang tidak baik! Maka disebabkan itulah, penggemar alkohol ini mengambil ekstrak Resveratol terutamanya Vivix sebagai langkah menjaga kesihatan mereka tanpa perlu mengamalkan minum beralkohol itu lagi.

Jadi, apakah kelebihan Vivix pula selain daripada mengandungi Resveratol ini? Secara ringkasnya, Vivix mengandungi 4 mekanisma penting bagi meningkatkan kesihatan di samping menjadikan pengamal Vivix ini lebih kurus dan awet muda!

4 mekanisma itu ialah:

  • Membaiki sel DNA
  • Mengurangkan inflamasi
  • Meningkatkan penghasilan tenaga
  • Mengelakkan akumulasi protein AGE

 

MommaSihat.Net
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.