Set Diet

Set Diet

program diet shaklee

Sebelum saya terangkan fungsi Set Diet ini secara lebih terperinci, saya nak terangkan dulu apakah yang dimaksudkan dengan rendah G.I dan kaitannya dengan pesakit Diabetes.

Apa itu indeks glisemik (G.I)? Secara ringkas dalam ayat mudah fahamnya, Indeks Glisemik ialah sukatan bagi kadar kepantasan Karbohidrat memecahkan gula. Jika makanan yang anda ambil itu mengandungi Karbohidrat yang memecahkan gula dengan pantas, maka makanan itu mengandungi GI yang tinggi. GI yang tinggi ini tidak sesuai diambil oleh mereka yang mahu menurunkan berat badan dan pesakit-pesakit kencing manis khususnya kerana GI yang tinggi berpotensi menghasilkan kadar gula yang tinggi. GI yang rendah akan memecahkan gula secara perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan. Cara ini dapat mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah dan sesuai di ambil oleh golongan yang dalam proses penurunan berat badan dan golongan kencing manis. Di dalam Shaklee, kami menitikberatkan keselamatan dan kesihatan anda. Maka Energizing Soy Protein dan Cinch Shake Mix sangat sesuai diambil oleh golongan-golongan ini.

Ok. Berbalik kepada Set Diet itu tadi, ianya membantu mereka yang:

  • mempunyai tahap metabolisme yang rendah
  • mahu cepat turunkan berat badan tanpa mengganggu kesihatan
  • mahu nyah lemak tanpa menghilangkan air dalam badan
  • mempunyai masalah selulit akibat bersalin dan obesiti
  • menghidap penyakit kencing manis
  • mengalami masalah kolestrol
  • mengalami masalah pencernaan kurang baik

By MommaSihat.Com,

SMS | Whatsapp: 012-4020841

PM: http://www.facebook.com/messages/mommasihat

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.