Set Ibu Menyusu

Hari ini saya berminat nak kongsikan sedikit ilmu mengenai tips memperbanyakkan susu terutamanya di kalangan ibu-ibu baru. Saya terpegun dengan seorang kawan saya, Puan Tuty (pemilik blog MyChibiBox) yang baru sahaja bersalin Jumaat lepas. Sehingga sekarang, susu yang dipam masih berwarna kekuningan dan pekat yang kita panggil Kolestrum.

Set Ibu Menyusu

Seeloknya, sebaik sahaja bersalin bayi perlu disusui dengan segera untuk mendapatkan antibiotik semulajadi itu dengan segera. Ada sesetengah hospital yang menggalakkan bayi disusui ibu mereka sebaik sahaja dibersihkan bagi tujuan itu dan juga bagi membantu mengecutkan rahim ibu dengan lebih cepat.

Berbalik kepada cerita Puan Tuty itu tadi, tipsnya ialah kerapkan menyusu. In shaa Allah susu akan jadi lebih banyak dengan mengerapkan penyusuan dan diselang-selikan dengan mengepam jika anda mampu. Namun, beliau tak lupa berpesan supaya jangan amalkan ESP lebih awal kerana susu terlampau ‘meriah’ hinggakan boleh mengalami bengkak susu. Namun bagi saya, itu adalah satu tips menarik buat ibu-ibu yang takut mengalami masalah kekurangan susu. Persediaan lebih awal bakal memberikan khasiat susu ibu sepenuhnya kepada bayi in shaa Allah.

Susu Ibu adalah hadiah terbaik buat si kecil yang tersayang. Maka Set Penyusuan disediakan bagi anda memilih untuk mendapatkan kualiti susu yang terbaik untuk bayi anda. Jadikan penyusuan sebagai perjalanan ceria untuk anda mengharungi sepanjang kehidupn sebagai ibu.

 

buy now2

 

MommaSihat.Net

SMS | Whatspp: 012-4020841

Komen to Set Ibu Menyusu

  1. […] kawan-kawan sentiasa galakkan saya susukan anak secara eksklusif, saya turut terjebak dengan Set Penyusuan Basic pada awal pengenalan saya dengan produk Shaklee. Walaupun hanya sekejap sahaja saya amalkan waktu […]

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.