Shaklee Menyumbang Kepada Israel

Shaklee Menyumbang Kepada Israel

Salam kawan-kawan yang disayangi sekalian. Entri ni pun saya dah kongsikan di MommaSihat.Com dulu tapi ianya seolah-olah jadi isu berbangkit kerana ramai yang sengaja mencari cara untuk menjatuhkan produk ini. Sebelum anda buat kesimpulan, sila baca entri ini sehingga habis. Isu ini membabitkan Shaklee dan dikatakan penyumbang dana kepada negara Israel. Semuanya bermula dari seorang pengguna yang menyemak syarikat-syarikat yang menyumbangkan sebahagian keuntungan mereka kepada Keneseth Israel Congregation.
Setelah disiasat, link laman web yang tertera dengan nama ‘SHAKLEE’ bukan lah laman web yang sebenar. Ianya laman web individu yang menjual Shaklee tetapi menggunakan shopping cart dan laman web professional seperti Shaklee yang asli. Sekadar untuk pengetahuan anda, pengedar-pengedar sah di Malaysia tidak dibenarkan sama sekali meletakkan shopping cart di dalam blog masing-masing untuk tidak mengelirukan pengguna. Ada lagi beberapa undang-undang yang diwajibkan untuk tujuan ini. Di bawah adalah gambar blog tersebut. Nampak profesional & ‘official’ bukan?
OK. Sekarang cuba lihat perbezaan di URL dan logo yang ditanda pada gambar di bawah. Bahagian atas gambar adalah dari laman web penyumbang dana manakala gambar di bawahnya adalah dari laman web asal Shaklee Corporation.
Jadi, persoalan tadi mengenai Shaklee Menyumbang Kepada Israel sudah terjawab kan? Ok. Diharapkan ianya menjawab segala persoalan dan secara terang-terangan menjelaskan kenyataan yang KAMI bukan penyumbang dana kepada ISRAEL! Jadi, jangan terkeliru lagi ok! Teruskan menyokong Momma Sihat sebagai Shaklee Independent Distributor anda!
MommaSihat.Net
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.