Sukar Hamil | Jangan Sering Salahkan Wanita

Menarik kan tajuk artikel hari ini? Percaya atau tidak, bila bercakap mengenai pasangan yang sudah berkahwin ini belum dikurniakan anak lagi, jarang sekali kita fokus kepada permasalahan lelaki. Kebanyakan yang bertanya akan lebih fokus kepada wanita. Jika didapati sukar hamil, pasti wanita yang dipersalahkan.

Sukar Hamil – Jangan Sering Salahkan Wanita

Ini yang cuba saya sampaikan dalam entri hari ini. Tertarik dengan permasalahan pasangan berumahtangga sekarang yang sukar hamil, ramai yang suka menuding jari dan mencari kesalahan wanita kerana dicap sebagai tidak subur. Paling malang lagi bila ada sindiran sinis yang mendakwa wanita tersebut mandul. (cerita sinetron zaman sekarang)

Tanpa kita sedar akan realiti kehidupan, manusia abad ini lebih suka mencari penyelesaian mudah terutamanya berkaitan dengan makanan. Walaupun tidak semua manusia begitu, tapi kebanyakannya tidak menitikberatkan soal pemakanan dan kesihatan akibat dari kesuntukan masa.

Berbalik kepada soal anak, pernah kah kita fikir bahawa perlekatan ovum dan sperma ini berlaku hasil dari kerjasama lelaki dan wanita sebagai suami isteri? Maka bagaimana kita mengetahui ovum atau sperma yang mengundang masalah ini? Hanya Allah SWT sahaja yang tahu jawapannya.

Sukar Hamil – Lakukan rawatan kesuburan

Jika anda dan pasangan telah berumur 30 tahun, sila jangan ambil mudah mengenai kesukaran anda atau pasangan untuk hamil. Faktor umur yang semakin meningkat boleh mengurangkan peluang wanita untuk hamil. Perlu diingat, kehamilan adalah hasil dari kerjasama suami dan isteri. Maka jika si isteri mempunyai haid yang teratur dan tidak mengalami masalah hormon, rawatan inseminasi sperma (IUI) perlu dilakukan bagi mengetahui status sperma suami.

Ini bagi memudahkan anda meningkatkan kemungkinan untuk anda menimang cahayamata. Rawatan kesuburan IUI boleh dilakukan di mana-mana pusat perubatan, klinik atau hospital.

Sukar Hamil – Bagaimana tingkatkan kesuburan?

Perubatan hospital menyediakan pelbagai cara untuk anda realisasikan impian itu. Namun, jika anda mahukan alternatif lain sebagai bantuan, anda boleh cuba dapatkan Set Kesuburan Suami Isteri untuk membantu anda tingkatkan kemungkinan perlekatan ovum dan sperma secara lebih berkesan.

Pemakanan yang sihat juga perlu diamalkan bagi memudahkan keberkesanan set ini. Kurangkan pengambilan makanan segera dan lebihkan makanan berbentuk ulam-ulaman.

Pemakanan seimbang memperbaiki sel dan meningkatkan kesuburan

Sukar Hamil – Bagaimana tingkatkan kualiti sperma?

Suka saya cadangkan Zinc Complex sebagai bantuan untuk anda kerana ianya dari sumber organik dan sangat murah berbanding. Selain itu, Vita E juga membantu bagi meningkatkan kesuburan serta libido lelaki dan pasangan. Bagi mereka yang merokok, Zinc Complex dan Vita E sangat membantu bagi meningkatkan prestasi sperma untuk lebih lama bertahan di samping mempunyai kualiti sperma yang baik bagi memasuki ovum.

Mahukan Set Kesuburan Suami Isteri dari kami? COD & postage is available.

MommaSihat

012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.