Suplemen Sakit Sendi

Suplemen Sakit Sendi Terbaik: Advanced Joint Health (AJHT)

Beberapa bulan lepas, saya sekeluarga pulang ke Beaufort, kampung suami saya di Sabah. Saya bawa sekali Vivix dan Advanced Joint Health untuk Ibu Mertua saya (MIL) yang menderita sakit lutut akibat gout dan juga kekurangan ‘pelincir’ pada tulang rawan. MIL saya ni memang pengamal AJHT sejak setahun lepas tetapi kerana ketiadaan stok AJHT selama sebulan, kakak ipar saya belikan jenama lain untuk MIL dengan niat mahu kurangkan sakit beliau sementara menunggu stok AJHT masuk semula. Namun, MIL semakin sakit lutut hingga tak dapat bergerak dan tak mahu teruskan pengambilannya selepas mencuba selama lebih kurang seminggu. Bila saya pulang dan periksa botol tersebut, saya dapati suplemen sakit sendi tersebut mengandungi Chondroitin. Paling malang sekali, suplemen tersebut diproses dari sumber lautan (seafood derived) yang tidak sesuai diambil oleh pesakit Gout tanpa usul-periksa. Kasihan MIL saya.

AJHT di sebelah kanan adalah bebas Chondroitin

AJHT di sebelah kanan adalah bebas Chondroitin

Jadi, bagi anda di luar sana, rasa-rasa penting tak ilmu kesihatan ini? Jika anda perasan, saya kerap tekankan kepentingan mendapatkan penerangan secara menyeluruh daripada pengedar anda mengenai suplemen yang sesuai dengan masalah dan kesihatan anda. Sebenarnya, setiap suplemen yang dicipta oleh semua produk sepatutnya memberikan manfaat kesihatan yang baik kepada kita. Namun, jika kita tidak mengambil tahu rintangan penyakit yang dihidapi dan kesan reaksi suplemen bekerja di dalam badan kita ianya juga mampu memudaratkan lagi penyakit anda. Disebabkan itu, nak makan suplemen HARUS ada ilmu. Berbalik kepada Chondroitin Sulfate, AJHT ialah 100% BEBAS daripada Chondroitin Sulfate. Ini kerana, Chondriotin Sulfate ini boleh mengganggu Glucosamine yang dibekalkan kepada tulang rawan bagi meningkatkan ketebalan ‘cartiladge’. Bila ‘cartiladge’ tebal, ianya memberikan impak kusyen di antara tulang sendi maka risiko pergeselan antara tulang rawan akan dapat dikurangkan.

Cara JHT bertindak bagi melindungi tulang rawan

Cara JHT bertindak bagi melindungi tulang rawan

Apa pula yang akan berlaku jika pesakit ialah pengguna WARFARIN (‘blood thinner’ untuk pesakit jantung khususnya)? Chondroitin Sulfate ini boleh meningkatkan kesan WARFARIN, menyebabkan lebam dan pendarahan dalaman yang lebih teruk. Bahaya kan? Sebab itu saya sangat suka bila MIL saya lebih lega dan kurang sakit lututnya dengan mengamalkan AJHT. Bagi saya AJHT sangat sesuai diambil kerana fungsi di atas dan juga kerana AJHT diproses dari sumber sayur-sayuran. Oh ya.. Tahu kah anda, AJHT diekstrak 100% dari sayur-sayuran bagi membantu pesakit-pesakit sendi khususnya pesakit Gout mengamalkan AJHT bagi mengurangkan sakit sendi?

Anda boleh klik sini untuk info lanjut –> Advanced Joint Health

MommaSihat.Net,
SMS | Whatsapp: 012-4020841

2 Response to Suplemen Sakit Sendi

  1. nurul says:

    Salam. Mak saya pun ambil supplement yang ada chondroitin. Tapi bila tengok AJHT takde pulak. So bila gugel, terjumpa blog awak dan sangat terkejut bila tahu chondroitin ni tak sesuai. Ini yang buatkan saya firm untuk guna AJHT berbanding supplement sendi dari brand lain. Thanks.

    • mommasihat says:

      Terima kasih Nurul. In shaa Allah saya akan perbanyakkan lagi info mineral yang terdapat dalam produk-produk Shaklee. Tapi AJHT memang sangat sesuai terutamanya bagi yang menderita sakit Gout sebab tak ada sumber laut.

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.