Suplemen Terbaik untuk Kanak-Kanak | Pilihan Saya?

Suplemen untuk kanak-kanak, apakah yang paling sesuai? Saya kongsikan info ini dengan anda berdasarkan pengalaman saya dan Rafiq, anak sulung saya. Jika anda mengikuti blog saya dari awal, anda akan tahu bagaimana cerewetnya Rafiq nak makan. Rafiq susah nak disuapkan makan hinggakan saya perlu memaksa. Sikap ini berkurangan dengan pengambilan Meal Shakes. Setidak-tidaknya Meal Shakes membantu Rafiq mendapatkan lebih nutrien dan membantu menaikkan selera makan Rafiq. Tak seperti sebelum saya amalkan Meal Shakes ke dalam susunya setiap pagi.

rafiq_3

Selain dari Meal Shakes, saya juga memberikan Chewable Vita-C bagi membantu menguatkan lagi imunnya dari masalah selsema dan batuk. Alhamdulillah dengan izin Allah SWT.. Usaha saya itu memang membuahkan hasil kerana Rafiq dah jarang demam. Dalam kes Rafiq yang cerewet makan sehingga sekarang, Omega Guard adalah tidak praktikal. Sepatutnya bagi yang tidak boleh menelan, anda boleh cucuk kapsul ‘soft-gel’ Omega Guard itu dan gaulkan bersama nasi untuk disuapkan kepda anak anda. Tapi bagi Rafiq, makanan seperti ini sukar diterima kerana dia memang cerewet makan.

Saya juga pernah bagi Rafiq hisap Omega Guard dan cuba jadikannya seperti anak kawan saya yang boleh menghisap Omega Guard umpama chewy gum, malangnya ia tidak berhasil. Secara jujurnya, bagi saya suplemen terbaik untuk kanak-kanak ialah Omega Guard kerana anda boleh bergantung pada sebiji kapsul itu sahaja untuk perlindungan kesihatan si manja anda secara menyeluruh. Omega Guard membantu memanaskan dada si manja bagi mengelakkan jangkitan selsema dan batuk. Bukan itu saja, Omega Guard ini juga membantu anak anda untuk pulih dari demam dengan lebih cepat kerana si manja akan cepat berpeluh dan haus sepanjang masa. Ini memboleh si manja mendapatkan lebih air bagi membantu mempercepatkan sistem perkumuhan. Sistem perkumuhan yang lebih baik membantu memperbaiki pencernaan serta menstabilkan suhu badan.

Keupayaan DHA & EPA yang kaya dalam Omega Guard ini juga membantu dalam meningkatkan memori dan meningkatkan keupayaan penglihatan adalah kelebihan yang ada pada pati minyak ikan ini. In shaa Allah, saya akan terus cuba ‘memujuk’ Rafiq dan berikhtiar supaya dia akan juga mengamalkan Omega Guard yang bagus ini untuk persediaannya menghadapi sistem persekolahan nanti.

MommaSihat.Net
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.