Testimoni | Bacaan Kencing Manis Turun

Testimoni Bacaan kencing manis turun

Siapa yang tak kenal ESP di sini? Sila angkat tangan. Hehe.. Bagi kawan-kawan MommaSihat.Com ni, ESP bukan lah satu nama luar biasa. Ianya sangat dikenali dan sering mendapat sambutan sepanjang masa. Setiap hari ada saja pesanan untuk ESP dan tak kurang juga yang bertanya.
Saya tertarik untuk kongsikan dengan anda suatu testimoni dari Puan M yang mengaku memberikan ESP, B-Complex dan juga Zinc Complex untuk ibunya yang tiba-tiba saja mendapat bacaan kencing manis setinggi 15++mmol/l. Sebelum ini, purata bacaannya ialah dalam kadar 8mmol/l ke 10mmol/l. Namun pada Februari lepas ianya naik secara mendadak ke bacaan 15mmol/l.
Alhamdulillah, dengan pemakanan gabungan ketiga-tiga suplemen di atas secara KONSISTEN bacaan kencing manis ibunya berjaya diturunkan. Menariknya, apakah keupayaan ketiga-tiga suplemen ini dalam membantu mengatasi kencing manis? Ini lah yang saya mahu kongsikan!
ESP (Energizing Soy Protein) ini berasakan soya yang tulin dan non-GMO Soy iaitu tidak diubah genetiknya. Dengan kata lain, ESP adalah dari kacang soya yang tulin. Indeks glisemik yang rendah turut menjadikan ianya sesuai diambil untuk orang yang mempunyai kencing manis. Indeks glisemik ini sebenarnya kadar bagi gula diserap dalam darah. Lebih tinggi indeks glisemik sesuatu makanan, lebih mudah gula ditingkatkan dalam darah dan ianya membahayakan pesakit Diebetes. Oleh itu, ESP adalah salah satu minuman protein yang sangat sesuai untuk penghidap kencing manis. Bukan saja dapat membantu menurunkan berat badan, malah bacaan gula dalam darah mampu dikawal!
B-Complex pula menukarkan gula kepada tenaga. Nasi yang dimakan mengandungi karbohidrat yang tinggi. Cadangan jumlah nasi yang diperlukan setiap sajian sebenarnya hanya 1 senduk sederhana. Tetapi, ramai yang makan nasi hingga berpinggan-pinggan termasuk lah saya sendiri. (sebab tu saya ambil B-Complex). Karbohidrat yang berlebihan ini akan ditukar ke bentuk gula yang akan diserap ke dalam darah. Maka, B-Complex perlu diambil bagi menukarkan gula tadi ke bentuk tenaga yang mana ianya sangat membantu penghidap kencing manis dalam mengawal bacaan gula dalam darah.
Zinc Complex pula sangat membantu dalam pengeluran insulin. Di dalam tubuh kita, pankreas mengeluarkan insulin melalui sel beta. Setiap kali kita mengambil makanan, insulin ini akan dikeluarkan bagi menyimpan atau menukarkan glukosa yang diperoleh dari makanan tersebut. Penghidap Diabetes tahap 1 akan mempunyai masalah di Pankreas dan insulin tidak dapat dikeluarkan. Maka, disebabkan ini lah makanan tambahan seperti Zinc Complex dapat membantu mengekalkan fungsi insulin itu. Ianya juga membantu memperbaiki diabetes.

Faham dah kan proses yang membantu bacaan kencing manis ibu Puan M menurun? Alhamdulillah.. Hendak seribu daya. Tak hendak seribu dalih, Jangan mudah putus asa dalam sesuatu dugaan yang diberikan. Setiap yang baik datang dari Allah dan yang buruk datang dari kita sendiri. Wallahua’lam.

Sumber:
Diabetes.Org

By MommaSihat.Com,
SMS | Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.