Tips Bakar Kalori Dua Kali Ganda

Entri ini adalah hasil daripada hasil perkongsian suami saya sendiri yang kini aktif bermain di gym setiap hari. Umum sedia tahu dengan ke’serius’an suami saya untuk menguruskan badannya. Alhamdulilah.. Beliau berjaya menurunkan berat badan sekaligus membentuk tubuhnya menjadi lebih berotot. Jadi hari ini, saya kongsikan tips bakar kalori dua kali ganda bagi mempercepatkan pembakaran kalori ketika bersenam sehingga beliau boleh dapatkan fizikal yang terkini.

tips bakar kalori dua kali ganda

Perbezaan dulu dan kini

Tips bakar kalori dua kali ganda

1) Minum Green Tea setiap pagi

Ini antara yang disukainya setiap pagi. Kelebihan Green Tea sebagai minuman pagi setiap hari ialah ianya membantu kita untuk lawas dan melancarkan pencernaan. Selain itu, Green Tea juga mengurangkan risiko kolestrol dan meningkatkan badan lebih relaks. Green Tea juga membantu dalam memecahkan lemak serta membantu badan membakar kalori lebih cepat kerana membantu memperbaiki sistem metabolisme.

2) Minum Cinch Energy Tea Mix sebelum bersenam

Jika anda perasan, Cinch Energy Tea Mix ini seringkali dipadankan bersama pek slimming kami kerana keupayaannya untuk melipatgandakan pembakaran kalori walau tidak bersenam. Peluh akan merembes keluar dari badan entah dari mana datangnya. Badan terasa lebih panas dan menjadi lebih segar selepas itu. Jika anda mahu turunkan berat badan dengan lebih pantas dan cepat, sebaiknya minum Cinch Energy Tea Mix ini setengah jam sebelum bersenam. Ianya membantu anda kekal cergas sepanjang bersenam dan anda akan lihat betapa bertenaganya anda sepanjang hari. Peluh yang keluar lebih banyak dari kebiasaannya dan timbangan berat menjadi kurang dengan lebih berkesan dan sihat. Penggalak metabolisme yang suami saya suka.

photo 3

 

3) Minum Protein setiap sebelum dan selepas bersenam

Bagi lelaki di luar sana yang mahukan badan lebih fit dan cantik, suami saya turut mencadangkan ESP sebagai pengambilan harian. Walaupun beliau juga mengamalkan sumber protein yang lain, namun beliau tetap galakkan pengambilan ESP bagi membantu penurunan awal berat badan serta untuk mengekalkan bentul badan sekarang. Perut juga jadi lebih kenyang dan dijadikan sebagai pemangkin tenaga setiap hari. Sebelum beliau mengenali jenama Protein yang lain, ESP adalah jenama pertama yang diambil ketika penurunan berat badan. Alhamdulillah.. Beliau berjaya turunkan berat badan dengan pengambilan konsisten dan istiqamah.

4) Omega 3 bagi memecahkan lemak dan menjaga tahap kolestrol

Omega 3 yang paling suami saya suka ialah Omega Guard kerana bukan setakat membantu dalam memecahkan lemak dengan berkesan, malah turut membantunya atasi masalah selsema di awal pagi. Omega Guard membantu dalam mengurangkan alahan dan radang, selsema serta mengurangkan risiko batuk. Ianya memanaskan dada dan sesuai juga diamalkan oleh kanak-kanak.

Diharap tips bakar kalori dua kali ganda ini memberikan banyak manfaat untuk kawan-kawan di luar sana yang sedang berusaha turunkan berat badan. Apa pun yang anda amalkan, pastikan ianya dilakukan secara istiqamah. In shaa Allah.. Semoga anda memperoleh manfaat kesihatan yang lebih baik.

MommaSihat

012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.