Tips Hilangkan Jerawat

Tips Hilangkan Jerawat

Siapa pernah pakai bedak sejuk bertepek-tepek di muka? Kalau tak tak pernah, mungkin anda pernah menggunakan krim menghilangkan jerawat yang disapu pada setiap biji jerawat yang tumbuh kan? Ok. Artikel kali ini lebih kepada tips hilangkan jerawat atau dengan kata lain tips mencegah jerawat secara alami.

Tips Hilangkan Jerawat

Saya kongsikan melalui pengalaman saya sendiri. Memang saya lakukan sedikit eksperimen ke atas diri saya semata-mata untuk melihat hasilnya sendiri. Alhamdulillah.. Setelah membiarkan wajah saya tak bercuci setiap malam sebelum tidur, akhirnya tumbuh satu biji jerawat yang kemerah-merahan di batang hidung saya ini.

Saya terus hentikan pengambilan suplemen lain dan hanya mengambil Zinc Complex untuk memastikan keberkesanannya tanpa dicampur adukkan dengan suplemen yang lain. Saya mengambil 1 biji Zinc Complex setiap pagi sebelum sarapan setelah mengetahui bahawa sumber makanan yang kaya dengan Zinc sangat membantu dalam mencegah jerawat dari tumbuh meliar di muka. Disebabkan sumber makanan kini sukar didapati dengan khasiat yang mencukupi, saya yakinkan diri saya untuk mengamalkan suplemen organik sebagai tambahan kepada khasiat yang diperlukan dalam badan.

Berbalik kepada eksperimen saya itu tadi, saya amalkan hanya Zinc Complex setiap pagi dan Alhamdulillah.. Saya tak perasan pun bila masanya jerawat itu surut. Jerawat hilang tanpa kesan! Ok.. Eksperimen saya berhasil dan saya sangat galakkan anda di luar sana untuk mencubanya juga.

vitamin cegah jerawat

Namun, saya nasihatkan anda jalani pemeriksaan hormon terlebih dahulu bagi memastikan masalah jerawat anda itu bukan disebabkan oleh masalah hormon tidak seimbang. Jika ianya disebabkan masalah hormon tidak seimbang, dan anda berminat untuk mencuba suplemen organik bagi membantu anda menyeimbangkan hormon anda itu, sila cuba GLA Complex. GLA Complex bukan setakat membantu mengurangkan masalah hormon malah secara tidak langsung membantu mengurangkan masalah jerawat.

Ada juga testimoni beberapa orang pengguna yang mengamalkan GLA Complex mendapati, kesan parut jerawat juga semakin pudar dan hilang dengan meninggalkan wajah yang lebih bersih dan halus. Bagaimana ianya terjadi? Fungsi Vitamin E yang terkandung di dalam GLA Complex ini sebenarnya membantu dalam memudarkan parut jerawat.

Jadi, dah dapat tips hilangkan jerawat secara alami kan? Pastikan anda mengambil air putih yang mencukupi juga bagi memastikan anda tidak terhidrat.

Klik sini untuk tips lain bagi Tips hilangkan Jerawat

 

MommaSihat.Net
012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.