Tips Legakan Senggugut dengan Halia

Entri ni memang tak sabar saya nak kongsikan bersama kawan-kawan. Saya peroleh tips legakan senggugut ini dari seorang kawan berbangsa Cina yang sangat suka amalkan cara-cara tradisional bagi menangani angin dan sakit-sakit biasa. Jika anda salah seorang wanita yang menderita sakit senggugut setiap kali didatangi haid, sila cuba petua ini. In shaa Allah menjadi!

Kencing Kotor

Tips legakan senggugut dengan halia

Caranya sangat mudah.

  1. Ambil segenggam halia dan dikisarkan dengan blender bersama segelas air suam
  2. Tapiskan halia yang telah dikisarkan itu tadi dan asingkan airnya
  3. Minum hasil tapisan air tapisan tersebut

Jika anda rasa tidak sanggup minum begitu sahaja, boleh dibancuhkan bersama sedikit gula. Namun, adalah lebih digalakkan untuk anda minum begitu sahaja untuk kesan yang lebih optimum. Jika tak sanggup juga, anda boleh cuba campurkan air halia tadi bersama rebusan teh untuk menjadikannya Teh O Halia yang suam dan lebih beraroma.

Tips buang angin ketika berpantang

Halia, 1001 rahsia

Halia juga boleh dijadikan petua untuk membuang angin di dalam badan khususnya buat ibu-ibu yang sedang berpantang. Mereka yang berbangsa Cina gemar mengamalkan air rebusan halia ketika berpantang bagi melancarkan darah serta membuang angin dari badan.

Namun, bagi penggemar produk organik Shaklee yang dijamin selamat ini, kami lebih suka memilih Peppermint Ginger untuk lebih mudah membuang angin dan hilangkan rasa loya. Jadi selepas ini, jika anda kehabisan GLA Complex ketika senggugut datang menyerang, apa kata masukkan sebiji dua Peppermint Ginger ke dalam Teh O anda? In shaa Allah perut akan jadi lebih lega tanpa sakit yang mengganggu perjalanan hidup anda.

Atau nak lebih mudah, hanya telah sebiji Peppermint Ginger bersama air suam bagi kesan lebih cepat.

Diharap tips legakan senggugut ini membantu!

MommaSihat.Net

SMS | Whatsapp | Wechat | Telegram : 012-4020841

3 Response to Tips Legakan Senggugut dengan Halia

  1. Hero Borneo says:

    rasanya telan produk Shaklee lebih bagus dari minum air halia..
    Hero Borneo recently posted…Petanda Isteri Curang Kepada SuamiMy Profile

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.