Tips Makeup | Tampak Lebih Muda Secara Natural

Ehem.. Ehem.. Tips ini sangat menarik untuk saya kongsikan bersama kawan-kawan di luar sana sama ada yang gemar bersolek mahupun yang hanya sesekali bersolek seperti saya. Namun, ada masanya saya juga suka bersolek di rumah, bergantung kepada bila dan kenapa. Tips makeup ini sangat sesuai untuk mereka yang mahukan wajah lebih muda dan juga lebih natural.

Tips makeup agar lebih muda dan natural

 1. Teknik hilangkan/sembunyikan
 2. Pakai bedak asas
 3. Pilih eye shadow yang bersesuaian
 4. Pilih eye liner yang menarik
 5. Pilih maskara yang transparent
 6. Pilih warna lipstick yang natural
 7. Pilih face powder yang berwarna natural

1) Teknik hilangkan/sembunyikan

Hilangkan atau sembunyikan kedutan, garis-garis halus di pipi, bibir dan mata khususnya terlebih dahulu dengan liquid concealer yang berupaya menyembunyikan noda tersebut. Bagi pengguna Enfuselle Balancing Moisturizer pula, anda boleh apply di wajah anda seberapa kerap yang mungkin kerana di sebalik sifat pelembap yang ada, ianya juga mampu mengurangkan dan menghilangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah bagi melambatkan penuaan dengan penggunaan jangka panjang. Jadi, di samping kita bersolek, kita juga menjaga wajah kita supaya menjadi lebih muda!

2) Pakai bedas asas

Bedak asas ini tujuannya adalah untuk menutup penggunaan liquid concealer itu tadi di samping menampakkan wajah yang lebih bersih tanpa noda. Namun, jika anda telah pun memakai Enfuselle Balancing Moiturizer itu tadi, anda tidak perlu lagi memakai lapisan bedak asas kerana ianya seakan-akan bedak asas juga. Mudah kan? 2-IN-1 gitu…

3) Pilih eye shadow yang bersesuaian

Saya paling suka warna tanah. Ianya lebih natural dan tampak seolah-olah mata anda berseri tanpa mekap! Bergantung kepada warna kulit, anda boleh pilih sama ada mahukan warna tanah yang light atau sedikit gelap. Bagi mereka yang mula kelihatan lingkaran gelap bawah mata, mata suram dan sebagainya, anda boleh apply terlebih dahulu Enfuselle Eye Treatment bagi melindungi kekurangan tersebut. Mata akan jadi lebih fresh, bersinar dan berseri walaupun tanpa mekap!

4) Pilih eye liner yang menarik

Pastikan anda memilih warna tanah bagi memperlihatkan mata seakan besar secara lebih semulajadi.

5) Pilih Maskara yang transparent

Transparent atau seolah-olah tidak berwarna ini menjadikan bulu mata melentik dengan cantik dan natural! Jangan lupa untuk lentikkan dahulu bulu mata anda dengan pembentuk bulu mata terlebih dahulu supaya lentikannya menjadi lebih galak tetapi natural.

6) Pilih warna lipstick yang seakan warna bibir bayi

Warna bibir bayi? Susah kan? Jangan fikir yang susah-susah.. Mulakan dengan menutup tanda-tanda kehitaman pada bibir anda. Oh ya. Jangan lupa bahawa krim Enfuselle Eye Treatment juga boleh dipakai pada bibir dan leher bagi membantu menutup cela. Sapu Eye Treatment itu dahulu, biarkan ianya meresap seketika sebelum anda sapukan lipgloss pada bibir anda. Bergantung kepada warna kulit anda, pilih lah warna lipstick yang berwarna natural.

7) Pilih face powder yang natural

Bergantung kepada warna kulit anda, pilih lah face powder yang seakan-akan warna kulit bagi tidak menampakkan anda seolah-olah sedang bermekap.

Ok.. Diharap tips ini membantu anda untuk kelihatan lebih muda remaja dari usia sebenar. Namun, jika anda mahukan hasil yang lebih optimum, amalkan suplemen organik kami seperti yang dicadangkan di bawah sebagai bantuan semulajadi dari sel dalam tubuh anda.

Antara suplemen yang boleh anda amalkan:

 • Vitamin C 500mg (berupaya mencerahkan dan awet muda)
 • Vitamin E (berupaya mengurangkan pigmentasi, pudarkan parut dari dalam dan kelihatan lebih natural beauty)
 • B-Complex (bagi melegakan stress dan menaikkan seri wajah) ATAU
 • Collagen Powder (suplemen terbaik untuk melambatkan penuaan) ATAU
 • Vivix (suplemen superb untuk kecantikan, keremajaan dan kesihatan)

MommaSihat

012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.