Vitamin untuk Cairkan darah?

Vitamin untuk Cairkan Darah

Suplemen boleh membantu mencairkan darah namun perlu konsultasi yang betul

Suplemen boleh membantu mencairkan darah namun perlu konsultasi yang betul

Siapa di sini ikuti blog MommaSihat.Com? Saya pernah kongsikan info mengenai WARFARIN, iaitu ubat yang digunakan bagi mengatasi masalah ‘blood clotting’ atau juga dikenali sebagai darah beku. WARFARIN ini seringkali dikaitkan dengan mereka yang mempunyai masalah saluran arteri tersumbat, masalah degupan jantung tak sekata dan darah pekat. Ianya digunakan bagi mencairkan darah serta melancarkan perjalanan darah ke setiap sistem saraf dalam badan.

WARFARIN juga dikenali sebagai dadah yang memang digunakan dalam bidang perubatan bagi rawatan berkaitan penyakit jantung, hati dan buah pinggang. Hanya doktor sahaja yang boleh memberikan WARFARIN kepada pesakit kerana kesan pendarahan yang serius mungkin akan berlaku dengan pengambilan secara berlebihan. Disebabkan itu, para saintis kini berpendapat manusia boleh mengelak dari penggunaan WARFARIN dengan mengamalkan cara hidup sihat dan pemakanan yang seimbang.

Ramai yang mula member perhatian kepada ‘natural blood thinning’ yang boleh mencairkan darah tanpa penggunaan dadah. Menurut Med-Health.Net, terdapat 4 jenis sumber ‘natural blood thinning’ iaitu:

  • Makanan tinggi Vitamin E (Swiss chard, mustard greens, spinach, almonds, kale, collard greens, red bell peppers, kiwi, papaya, broccoli, wheat and vegetable oils.)
  • Makanan yang mengandungi Salicylates (Rempah-ratus, Orange, Grapes, Blueberries, Peppermint, Ginger, Wine etc.)
  • Makanan yang mengandungi antibiotic semulajadi (onions, jicama, garlic, tree ear and olive oil )
  • Makanan yang mengandungi asid lemak Omega-3 (canola oil, flax seed oil, walnuts and pumpkin seeds.)

Jika anda memilih suplemen sebagai alternatif mencairkan darah seperti kebanyakan yang lain bagi mengelakkan penggunaan dadah, Shaklee adalah produk yang terbaik. Produk-produk Shaklee adalah 100% dari sumber organik dan selamat diamalkan. Antara produk yang boleh anda pilih ialah Omega Guard, Garlic Complex, Vita-E Complex, Vivix atau Peppermint-Ginger Plus bergantung kepada masalah kesihatan anda.

Sekiranya anda mempunyai masalah darah pekat hingga membuatkan saluran jantung tersumbat dan degupan jantung tidak sekata, Omega Guard dan Vivix adalah yang terbaik. Namun, jika anda hanya mahu mengamalkan suplemen sebagai langkah berjaga-jaga dengan tahap kolestrol dan mahu mencairkan darah anda boleh memilih Garlic Complex atau Omega Guard sebagai suplemen harian anda.

By MommaSihat.Net,
SMS|Whatsapp: 012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.