Vitamin Cegah Jerawat

Vitamin Cegah Jerawat

vitamin cegah jerawat

Tidak ramai yang tahu akan keupayaan vitamin dalam mencegah jerawat. Tahukah anda, setiap sumber makanan yang masuk dalam perut kita sebenarnya mengandungi khasiat dan nutrien yang secara tidak langsung boleh memperbaiki sel kulit dan juga dijadikan sebagai makanan sel dan tisu dalam kulit? Namun, tidak kurang juga yang boleh merengsakan kulit seandainya kita mempunyai alahan kepada sumber makanan tersebut.

Industri farmasi kini cuba menghasilkan pelbagai jenis produk yang sesuai dengan manusia. Kalau dulu, kebanyakan produk menggunakan bahan sintetik bagi menghasilkan suplemen tetapi kini dengan teknologi dan sumber organik yang berkualiti tinggi, suplemen organik mudah didapati. Jika anda mencari suplemen organik berkualiti tinggi, sila berikan kepercayaan anda itu kepada produk jenama Shaklee. 100% dari sumber organik yang meyakinkan!

Berbalik kepada vitamin cegah jerawat yang saya akan kongsikan ini, saya mahu kongsikan hasil eksperimen ke atas saya sendiri terhadap fungsi Zinc Complex iaitu suplemen yang dikatakan sesuai untuk mengawal jerawat. Beberapa hari sudah, saya sengaja membiarkan wajah saya tidak bercuci sebelum masuk tidur. Hasilnya, sebiji jerawat tumbuh kemerah-merahan di batang hidung saya.

Saya hentikan pengambilan kesemua suplemen harian saya termasuk lah Collagen Powder, ESP dan Vita C kecuali Zinc Complex. Sebiji sahaja pengambilan setiap pagi. Alhamdulillah dengan izin Allah jerawat yang memang nak keluar tu hilang tanpa kesan hanya dalam masa 2 hari! SIla abaikan hidung kembang yang tak lawa tu. Haha…

vitamin cegah jerawat

Ok.. Dah selesai testimoni saya mengenai keajaiban Zinc Complex dalam mencegah jerawat. Alhamdulillah.. Saya sangat berpuas hati dengan tindak balas Zinc Complex yang agak cepat ke atas saya. Setelah eksperimen saya selesai, saya kembali mengambil ESP, Vita C dan suplemen yang lain. Secara jujurnya, saya kurang gemar produk seperti gel dan krim yang hanya di’tepek’ ke atas jerawat yang hanya mampu mengeringkannya kerana ianya belum pasti menghilangkan parut. Namun, dengan pengambilan suplemen dengan izin Allah kita mampu mencegah sebelum ianya berlaku.

Bagi mereka yang mempunyai kulit muka bermasalah dan berjerawat sehingga meninggalkan kesan parut yang menyakitkan mata itu, saranan saya ialah anda harus menjalankan ujian hormon terlebih dahulu bagi memastikan masalah jerawat itu bukanlah berpunca dari masalah hormon. Jika anda mengalami masalah hormon tidak stabil, saya amat sarankan anda mengambil GLA Complex bagi memperbaiki sistem hormon anda itu yang secara tidak langsung memperbaiki sel-sel kulit anda menjadi lebih baik. Vitamin E yang terdapat pada GLA Complex boleh membantu memudarkan parut jerawat. Bagi kesan lebih baik, anda boleh juga amalkan Vita C 500mg dan juga ESP bagi mempercepatkan pemulihan sel yang secara tidak langsung membantu anda mendapatkan wajah yang lebih cantik dan berseri.

Asalkan anda istiqamah dan mengikut saranan jadual pemakanan yang saya berikan, in shaa Allah dengan izin Allah impian anda untuk mendapatkan wajah yang cerah, berseri dan bebas parut jerawat tercapai!

Info lain mengenai suplemen dan vitamin cegah jerawat

MommaSihat.Net

012-4020841
** Pengedar Shaklee di Jawi, Nibong Tebal, Sungai Bakap dan kawasan sekitarnya

Komen to Vitamin Cegah Jerawat

  1. […] Saya kongsikan dengan anda testimoni sahabat saya yang menggunakan zinc complex shaklee untuk hilangkan jerawat di mukanya. […]

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.