Vitamin Untuk Buasir

Vitamin untuk Buasir

Ramai yang malu untuk bertanya dan membincangkan mengenai penyakit ini iaitu Buasir. Penyakit ini sebenarnya bermula apabila penghidap mengalami masalah sembelit. Sembelit yang rata-rata mereka alami ini membuatkan mereka boleh berada di dalam tandas lebih dari 15 minit akibat dari kesukaran membuang air besar. Penekanan yang luar biasa kepada usus boleh mengakibatkan luka yang kemudiannya mengundang masalah buasir.

vitamin untuk buasir

Sebenarnya, sistem penghadaman yang lancar sangat membantu dalam mencegah penyakit buasir ini. Kurang minum air putih juga merupakan salah satu punca mereka mengalami masalah sembelit. Di sini lah pentingnya serat bagi membantu pesakit lawas dengan lebih baik. Makan buah-buahan setiap hari seperti jambu batu sangat membantu melancarkan penghadaman dan menyingkirkan sisa-sisa makanan dengan lebih baik.

Jika anda tanyakan pada saya suplemen yang sesuai untuk masalah buasir ini, saya akan senaraikan mengikut pendapat saya dan pemahaman saya mengenai suplemen khususnya dari Shaklee. Ada beberapa suplemen yang boleh diambil bagi mengurangkan risiko pendarahan, mengurangkan risiko buasir dan membantu memulihkan luka tersebut dari dalam. Antara suplemen atau vitamin untuk buasir yang baik untuk pesakit amalkan ialah:

  • Alfalfa Complex, suplemen yang kaya dengan serat. Ianya membantu pesakit menyingkirkan toksid dari badan dengan lebih lancar serta membantu mengurangkan masalah sembelit.
  • Ostematrix, suplemen yang bukan saja mengandungi kalsium tetapi juga magnesium yang membantu anda lawas dengan lebih baik.
  • Zinc Complex, suplemen yang diperlukan bagi membantu memulihkan luka dari dalam. Ianya juga suplemen terkenal ibu-ibu yang baru bersalin kerana keupayaannya menyembuhkan luka tanpa parut yang buruk.
  • Lecithin, suplemen ini sesuai bagi melembutkan najis. Ianya juga melembapkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.

Kadang kala, masalah cirit-birit juga boleh mengundang kepada masalah buasir kerana terlalu kerap membuang. Waktu ini, apa yag boleh anda lakukan ialah kerapkan minum air putih bagi menyingkirkan bakteria dengan lebih cepat serta amalkan Zinc Complex setiap hari bagi mengurangkan risiko luka di kawasan usus dan dubur.

Harap info ini membantu mereka di luar sana membuat pilihan. Sila dapatkan nasihat dari saya untuk cara pemakanan yang betul bagi membantu anda memperoleh kesan yang optimum.

 

** Info lain: Vitamin untuk Buasir

MommaSihat.Net
012-4020841

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.