Vivix Kurangkan Ketagihan Perokok Tegar

Antara percaya dengan tidak, ramai isteri yang sudah mencuba teknik ini sebagai cara mengurangkan ketagihan suami yang kuat merokok. Vivix kurangkan ketagihan perokok tegar? Betul ke?

Vivix kurangkan ketagihan perokok tegar

Jangan biarkan sistem imun anda menurun gara-gara ROKOK!

Jangan biarkan sistem imun anda menurun gara-gara ROKOK!

Perokok dan suplemen, ini adalah topik blog saya hari ini. Saya berminat untuk kongsikan pengalaman saya dalam mendidik suami amalkan suplemen. Beliau merupakan perokok tegar sejak berusia 18 tahun. Jadi, tabiat merokok ini memang sukar untuk dibuang.

Bila bercakap mengenai suplemen, majoriti pelanggan-pelanggan saya ialah kaum wanita. Namun, ada juga lelaki yang bertanyakan faedah dan khasiat suplemen untuk kesihatan sendiri. Saya agak kagum kerana tak ramai sebenarnya lelaki yang mengambil berat tentang kesihatan mereka. Mungkin kerana mereka diajar dari kecil untuk menjadi seorang yang ‘kuat’. Maka, bab-bab makanan dan kesihatan amat sukar diambil peduli.

Saya sukakan Nutriferon kerana ianya membantu saya kurangkan selsema dengan cepat dan mudah! Suami saya juga amalkan Nutriferon bagi membantu meningkatkan imunnya. Beliau mudah diserang selsema dan Nutriferon membantunya mengatasi selsema dengan lebih cepat. Selain dari Nutriferon, Vivix juga boleh diamalkan bagi membantu menguatkan imun perokok dan memperbaiki sistem DNA dalam badan.

Tertarik dengan beberapa testimoni rakan-rakan yang mengamalkan VIvix kepada suami masing-masing bagi membantu suami membuang tabiat merokok ini, saya turut mencubanya ke atas suami saya. Walaupun beliau masih lagi merokok, apa yang saya perhatikan waktu yang diambil untuk merokok adalah lebih singkat berbanding sebelum amalkan Vivix.

Pada hari pertama beliau amalkan Vivix, saya nampak suami saya ini begitu cepat habiskan puntung rokoknya di luar sebelum masuk ke dalam rumah. (Suami tidak merokok di dalam rumah). Beliau juga kelihatan menelan air liur berkali-kali. Saya dengan sengaja bertanya, kenapa beliau nampak lain macam? Suami saya kata tekak dia rasa tak sedap. Saya hanya tersenyum.

Memang reaksi kawan-kawan saya yang lain, Vivix Shaklee yang pekat itu membantu lidah jadi pahit bila merokok. Bagi yang tidak tahan, mereka akan terus berhenti merokok kerana pahitnya tu terasa hingga ke anak tekak dan rasa seperti nak muntah. Tetapi bagi suami saya yang ‘kuat semangat’ merokok ni, beliau masih tegar melawan rasa pahit kerana sudah ketagihan rokok. Tapi sekurang-kurangnya, suami saya mula kurangkan waktu yand diambil untuk merokok. Alhamdulillah.. Semoga impian saya untuk melihat suami saya bebas dari rokok menjadi kenyataan. Amin3..

Namun, andai kata saya tidak berjaya pun saya sudah rasa puas hati. Sekurang-kurangnya, imun suami saya lebih kuat berbanding sebelum ini dan risiko penyakit kanser, jantung dan paru-paru dapat dikurangkan dengan amalan VIvix dan doa secara istiqamah kepada Allah. In shaa Allah.. Yang baik datang dari-Nya jua.

 

MommaSihat

012-4020841

 

Komen Di sini

CommentLuv badge

Anda boleh menggunakan Shaklee ID saya untuk dapatkan harga ISTIMEWA di mana-mana kaunter Shaklee!

Testimoni

Perut Buncit Kini Kempis

PENAFIAN & DISCLAIMER

Blog ini adalah hak milik peribadi saya dan tidak ditaja oleh oleh mana-mana warga persendirian, organisasi, mahupun pihak ketiga. Segala hasil penulisan adalah melalui pembacaan, pengalaman sendiri & perkongsian daripada pengguna (setelah mendapat keizinan daripada pengguna tersebut). Saya bukan doktor mahupun pakar perubatan, dan saya ingin pembaca yang budiman tahu bahawa blog ini tidak pernah dinilai oleh Badan Pemakanan dan Dadah mana-mana negara.

* DISCLAIMER: These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.*

Follow Us

Follow our activity on the web and get to know us.

Contact Us

ID Shaklee: 881070,

+60124020841

Distributor Jawi Penang (COD)

hubungi@mommasihat.net

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.